Shutterstock

Nieuws Vlees

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

12 Augustus 2021 - Stef Wissink

Het Braziliaanse JBS, 's werelds grootste vleesproducent, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het beste resultaat ooit behaald. Het profiteerde van uitstekende omstandigheden op met name het Amerikaanse continent.

Het was voor zowel omzet, nettowinst als verkoopvolume het beste kwartaalresultaat uit de historie van het bedrijf. De omzet van het bedrijf dikte 27% aan tot omgerekend ongeveer $16,4 miljard. De EBITDA van het bedrijf steeg met 10,3% tot $2,2 miljard. Met name de resultaten van JBS bedrijven in de Verenigde Staten stuwden de kwartaalcijfers op.

Sterke rundvleesmarkt
Zo profiteerde JBS flink van de historische hoge prijzen voor vlees in de VS. Consumenten waren, nu de effecten van de coronapandemie wat naar de achtergrond werden verdreven, weer vaker te vinden in de horeca. Dit was een boost voor de vraag naar vlees. Ook de exportvraag lag op een hoog niveau. Met name de rundvleesexport vanuit de Verenigde Staten en Canada naar derde landen ontwikkelde zich positief.

Iets minder voor de wind ging het JBS in thuisland Brazilië. Het bedrijf gaf aan met name hier hinder te ondervinden van zeer hoge prijzen voor maïs en soja. Dit drukte met name de marges in de varkens- en pluimveeproductie. Deels kon het bedrijf deze kostprijsstijgingen doorgeven aan haar afnemers.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden