Shutterstock

Nieuws Vlees

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

12 Augustus 2021

Het Braziliaanse JBS, 's werelds grootste vleesproducent, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het beste resultaat ooit behaald. Het profiteerde van uitstekende omstandigheden op met name het Amerikaanse continent.

Het was voor zowel omzet, nettowinst als verkoopvolume het beste kwartaalresultaat uit de historie van het bedrijf. De omzet van het bedrijf dikte 27% aan tot omgerekend ongeveer $16,4 miljard. De EBITDA van het bedrijf steeg met 10,3% tot $2,2 miljard. Met name de resultaten van JBS bedrijven in de Verenigde Staten stuwden de kwartaalcijfers op.

Sterke rundvleesmarkt
Zo profiteerde JBS flink van de historische hoge prijzen voor vlees in de VS. Consumenten waren, nu de effecten van de coronapandemie wat naar de achtergrond werden verdreven, weer vaker te vinden in de horeca. Dit was een boost voor de vraag naar vlees. Ook de exportvraag lag op een hoog niveau. Met name de rundvleesexport vanuit de Verenigde Staten en Canada naar derde landen ontwikkelde zich positief.

Iets minder voor de wind ging het JBS in thuisland Brazilië. Het bedrijf gaf aan met name hier hinder te ondervinden van zeer hoge prijzen voor maïs en soja. Dit drukte met name de marges in de varkens- en pluimveeproductie. Deels kon het bedrijf deze kostprijsstijgingen doorgeven aan haar afnemers.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Vlees

CEO's vleesgiganten door politiek gehoord om inflatie

Nieuws Vlees

Vleesgigant JBS ziet resultaat fors oplopen

Analyse JBS

Calculeert vleesgigant kartelboetes gewoon in?

Nieuws Varkens

Biden: 'Zonder concurrentie geen eerlijk kapitalisme'

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief