Amerikaanse rundvleesexport

Tyson Foods

Nieuws Jaarcijfers

Vleesgigant Tyson ziet winst verdubbelen

De afzetcijfers van de Amerikaanse vleesgigant Tyson Foods hebben een flinke knauw gekregen door de arbeidskrapte en lagere dieraantallen. De omzet en winst daarentegen spinnen garen bij de krapte op de vleesmarkt.
16 November 2021
rundvlees

Analyse Rundvlees

'Rundvlees wordt luxegoed, net als champagne'

'Rundvlees wordt een luxegoed, net als champagne.' Dat is de verwachting van Jais Valeur, de directeur van slachterij Danish Crown. Het tekent de verhitte situatie op de internationale markt voor rundvlees. Ook in Nederland staan de prijzen voor slachtvee op een hoog niveau. 
21 Oktober 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Vlees

Beste kwartaal ooit voor vleesverwerker JBS

Het Braziliaanse JBS, werelds grootste vleesverwerker, heeft in het tweede kwartaal van dit jaar het beste resultaat ooit behaald. Het profiteerde van uitstekende omstandigheden op met name het Amerikaanse continent.
12 Augustus 2021
stop

Nieuws rundvlees

Argentinië wil door inflatie exportverbod rundvlees

De Argentijnse overheid is voornemens de export van rundvlees tijdelijk te verbieden. De reden daarvoor is de alsmaar voortdurende stijging van de (vlees)prijzen in het land. Om de stijging een halt toe te roepen wordt er nu gedacht aan ingrijpende maatregelen. De kosten voor levensonderhoud voor consumenten zouden op dit moment bijna 50% hoger liggen dan een jaar geleden.
19 Mei 2021
export import

Nieuws Vlees

China geeft Amerikaanse vleesexport meer ruimte

China vergroot de Amerikaanse leverancierslijst van vlees. Het is de tweede keer deze maand dat China toegang exportvergunningen toewijst aan Amerikaanse slachterijen.
28 April 2021
slachterij varkensvlees varkens - agri

Inside Varkens

Varkensvleesexport VS overtreft totaal 2019 fors

November was een goede maand voor de Amerikaanse vleesexport. De varkensvleesuitvoer lag fors hoger en overtreft in de eerste 11 maanden van het jaar zelfs het totaal van 2019. Ook de rundvleesexport doet het goed en bereikt het hoogste niveau sinds maanden, zo blijkt uit de cijfers van het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA) en US Meat Export Federation (USMEF).
13 Januari 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Handel

VS exporteren record aan varkensvlees

De Verenigde Staten hebben vorig jaar fors meer varkensvlees uitgevoerd. Zowel het volume als de waarde van de export zijn gestegen, een beweging waar vooral China een stevige vinger in de pap had. De export van rundvlees lag daarentegen in 2019 onder het niveau van het jaar ervoor.
13 Februari 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden