Shutterstock

Nieuws Vleesexport

Brazilië plempt wereldmarkt vol met vlees

19 Oktober 2021

Daar waar de Europese export van varkensvlees geen potten kan breken, lukte het Brazilië wel om in september een exportrecord te realiseren. In 1997 is Brazilië de exportvolumes gaan registreren en nog nooit was het exportvolume zo groot als afgelopen maand. Ook de onderliggende waarde steeg tot recordhoogte.

Afgelopen maand verscheepten de Brazilianen 187.000 ton rundvlees, 101.000 ton varkensvlees en 388.000 pluimveevlees. Bij elkaar is dat een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde maand in 2020. China is de grote drijfveer achter de hoge exportcijfers. Het Aziatische land neemt ruim de helft van het rund- en varkensvlees af en 15% van het geëxporteerde pluimveevlees.

Meer varkensvlees naar China
De export van Braziliaans varkensvlees naar China pluste met 22% tot 53.400 ton. Dit is opvallend, want China importeert de laatste maand juist fors minder varkensvlees. Afgelopen maand noteerde de Chinese vleesimport op het laagste niveau in negentien maanden tijd, maar klaarblijkelijk heeft Europa hier meer last van dan Brazilië.

Brazilië verwacht dat de vleesexporten dit jaar een nieuw record gaat vestigen. Tot nu toe werd 1,27 miljoen ton rundvlees, 776.000 ton varkensvlees en 3,2 miljoen ton pluimveevlees geëxporteerd en met deze volumes ligt een nieuw exportrecord voor het grijpen. 

boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Export van varkensvlees loopt steeds sneller terug

Inside Varkens

Export van varkensvlees loopt steeds sneller terug

Sprong in slachtcijfers laat varkensmarkt onberoerd

Analyse Varkens

Sprong in slachtcijfers laat varkensmarkt onberoerd

Vrije val importvolume varkens China gestopt?

Inside Varkens

Vrije val importvolume varkens China gestopt?

Brazilië beschuldigt EU van protectionisme

Politiek Mercosur

Brazilië beschuldigt EU van protectionisme

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief