Shutterstock

Nieuws Vleesexport

Brazilië plempt wereldmarkt vol met vlees

19 Oktober 2021 - Wouter Baan

Daar waar de Europese export van varkensvlees geen potten kan breken, lukte het Brazilië wel om in september een exportrecord te realiseren. In 1997 is Brazilië de exportvolumes gaan registreren en nog nooit was het exportvolume zo groot als afgelopen maand. Ook de onderliggende waarde steeg tot recordhoogte.

Afgelopen maand verscheepten de Brazilianen 187.000 ton rundvlees, 101.000 ton varkensvlees en 388.000 pluimveevlees. Bij elkaar is dat een stijging van 20% ten opzichte van dezelfde maand in 2020. China is de grote drijfveer achter de hoge exportcijfers. Het Aziatische land neemt ruim de helft van het rund- en varkensvlees af en 15% van het geëxporteerde pluimveevlees.

Meer varkensvlees naar China
De export van Braziliaans varkensvlees naar China pluste met 22% tot 53.400 ton. Dit is opvallend, want China importeert de laatste maand juist fors minder varkensvlees. Afgelopen maand noteerde de Chinese vleesimport op het laagste niveau in negentien maanden tijd, maar klaarblijkelijk heeft Europa hier meer last van dan Brazilië.

Brazilië verwacht dat de vleesexporten dit jaar een nieuw record gaat vestigen. Tot nu toe werd 1,27 miljoen ton rundvlees, 776.000 ton varkensvlees en 3,2 miljoen ton pluimveevlees geëxporteerd en met deze volumes ligt een nieuw exportrecord voor het grijpen. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden