Shutterstock

Nieuws Varkens

Varkensprop VK: karkassen opslaan en extra visa's

19 Oktober 2021 - Stef Wissink

De Britse overheid heeft een pakket maatregelen aangekondigd om steun te bieden aan de in crisis verkerende varkenssector in het land. Een personeelstekort heeft gezorgd voor een slachtachterstand van 150.000 dieren, zo meldt de belangbehartiger voor de Britse varkenshouderij (NPA).

Het grootste probleem op dit moment is het gebrek aan arbeidskrachten in de slachthuizen. Belangenorganisaties vroegen al meerdere keren om de regels rondom inzet van buitenlandse krachten eenvoudiger te maken. De overheid geeft nu gehoor aan deze oproep: 800 buitenlandse slachtmedewerkers kunnen daarbij een visa krijgen waarmee zij zeker 6 maanden kunnen werken en reizen binnen het Verenigd Koninkrijk.

Ook opslag van geslachte varkens
Daarnaast maakte de overheid bekend dat er een private opslagregeling in het leven wordt geroepen. Vleesverwerkers kunnen daarmee voor een periode van 3 tot 6 maanden van geslachte maar onbewerkte varkenskarkassen opslaan. De karkassen kunnen dan op een later moment, wanneer er weer meer arbeid beschikbaar is, alsnog worden verwerkt.

George Eustice, de minister van het ministerie waar ook landbouw onder valt, geeft aan dat een unieke set van factoren druk uitoefent op de sector. Hij noemt daarbij de gevolgen van de pandemie en de invloed die deze heeft op de exportmarkten. Hij noemt de maatregelen het resultaat van een nauwe samenwerking met het bedrijfsleven waardoor partijen elkaar goed begrijpen en de overheid kan ondersteunen waar nodig in deze tijden.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden