Personeelstekort

maandanalyse varkens - agri

Nieuws Varkens

Gezonde varkens geruimd door slachtachterstand VK

Het grote tekort aan arbeidskrachten wordt een steeds nijpender probleem voor de Britse varkenssector. De slachtachterstand wordt nu geschat op ruim 170.000 varkens.  Tienduizenden gezonde varkens worden geruimd door wanhopige ondernemers die geen ruimte meer hebben. Daarom trekken belangenorganisaties National Pig Association (NPA) en National Farmers' Union (NFU) (opnieuw) aan de bel bij het Britse landbouwministerie Defra.
1 Februari 2022
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Varkensprop VK: karkassen opslaan en extra visa's

De Britse overheid heeft een pakket maatregelen aangekondigd om steun te bieden aan de ook in het Verenigd Koninkrijk in crisis verkerende varkenssector. Een personeelstekort heeft gezorgd voor een slachtachterstand van 150.000 dieren, zo meldt de belangbehartiger voor de Britse varkenshouderij (NPA).
19 Oktober 2021
slachterij vleesverwerking

Achtergrond Arbeidstekort

Vleesindustrie komt vele handjes tekort

Zoals in zoveel sectoren is een gebrek aan personeel ook een groot probleem voor de vleesindustrie. Het probleem is zo nijpend dat slachterijen en vleesverwerkers te weinig handjes hebben om hun shifts te vullen. Ook in de Verenigde Staten en Canada luiden slachterijen de noodklok, terwijl in het Verenigd Koninkrijk de situatie zeer kritiek is.  
1 Oktober 2021
melkveebedrijf koeien weidegang Engeland UK

Nieuws Arbeidstekort

Britse boeren spoelen melk door de goot

Het tekort aan vrachtwagenchauffeurs in het Verenigd Koninkrijk is momenteel zo groot, dat melkveehouders noodgedwongen de melk door de goot laten lopen. Ook Britse slachterijen komen handjes tekort, waardoor varkenshouders niets anders rest dan hun dieren te ruimen. De situatie is al met al zorgelijk.
13 September 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

'Personeelstekort drukt Duitse varkensverwerking'

De oude Wet van Murphy lijkt meer en meer van toepassing op de varkensmarkt: probleem op probleem stapelt zich op. Naast de tanende vleesafzet, de uitbraak van Afrikaanse varkenspest en de impact van corona, kampen Duitse varkensvleesverwerkers nu met personeelstekorten. Handeleren die op Duitsland leveren mogen in sommige gevallen minder varkens leveren.
8 September 2021
Boerenbusiness

Opinie Joost Derks

Hier doet personeelstekort pas echt pijn

In de economische wereld is een lage werkloosheid meestal een gunstig teken. Maar in Groot-Brittannië dreigt een personeelstekort in allerlei sectoren juist een rem te zetten op de economische groei. Dat heeft zijn weerslag op de vooruitzichten van het pond.
26 Augustus 2021
tulpen seizoensarbeid

Achtergrond Arbeid

'Imago boer moet beter voor werven personeel'

Voor boeren die personeel zoeken voor de onkruidbestrijding of later in het seizoen hulp nodig hebben tijdens de oogst is het probleem herkenbaar. Het valt niet mee om voldoende en ook goede arbeidskrachten te vinden. Dat probleem lijkt steeds groter te worden.
17 Juni 2021
slachterij rundvlees varkensvlees

Nieuws Varkens

Werknemers vleessector bang om te werken

In Amerika zijn meerdere personeelsleden van slachthuizen nog bang om weer naar hun werk te gaan. In Duitsland gaan arbeidsmigranten massaal naar huis, hoe is de situatie in Nederland?
16 Juni 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden