Danish Crown

Nieuws Varkens

Danish Crown weigert alweer nieuwe leveranciers

10 November 2021 - Stef Wissink

Deense slachthuizen komen op het moment niet meer door het grote aanbod vleesvarkens heen. De grootste slachterij van het land, Danish Crown, ziet daarom geen kans om nieuwe leveranciers toe te laten.

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke leverstop wordt ingevoerd. Vorig najaar zorgden coronauitbraken op meerdere slachtlocaties ook al voor een flink tekort aan verwerkingscapaciteit en liet het bedrijf tot 15 maart dit jaar geen nieuwe leveranciers toe. Destijds konden ook bestaande leveranciers minder dieren leveren.

Varkenspest beïnvloedt binnenlands aanbod
Dat de verwerkingscapaciteit op dit moment niet groot genoeg is heeft echter andere oorzaken. Volgens Danish Crown hebben uitbraken van Afrikaanse varkenspest er voor gezorgd dat het aantal geëxporteerde biggen richting Duitsland en Polen fors is gereduceerd. Deze biggen worden nu noodgedwongen in Denemarken zelf gemest. Sinds afgelopen zomer zijn de slachtaantallen daarom fors opgelopen en zijn deze nu dus te groot voor de beschikbare capaciteit.

Op dit moment bedraagt de slachtachterstand ongeveer één week. Danish Crown heeft in het kader hiervan besloten geen 'nieuwe' varkens meer aan te nemen. Vooralsnog kunnen bestaande leveranciers nog wel het normale aantal dieren leveren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Danish Crown sluit wederom Deense slachterij

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden