Shutterstock

Nieuws Varkens

Duits wild zwijn met AVP op 125 kilometer van Hamburg

25 November 2021

Opnieuw een forse tegenvaller in de Duitse strijd tegen de Afrikaanse varkenspest (AVP). In Mecklenburg-Vorpommern is een besmet wild zijn gevonden. Het is het meest westelijke bevestigde geval van de virusziekte tot nu toe.

Een overleden jong zwijn werd positief getest op het AVP-virus. Het dier werd gevonden in de buurt van de snelweg ongeveer halverwege Berlijn en Hamburg, in de omgeving van de plaats Marnitz. De vindplaats ligt op ruim 160 kilometer van de Duits–Poolse grens. Het virus is Hamburg nu op 125 kilometer genaderd.

Vindplaats met Afrikaanse varkenspest besmet zwijn bij Marnitz

Tweede geval in provincie
Het is het tweede geval van AVP in de provincie Mecklenburg – Vorpommern. Vorige week maandag werd in dezelfde provincie het eerste geval van AVP ontdekt op een moderne varkenshouderij met 4.000 dieren. Het landbouwministerie in de provincie komt later vandaag in een persconferentie met meer informatie over de vondst.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

AVP blijft probleem, nieuw geval in Noord Duitsland

Nieuws Varkens

Duitsland schiet zwijnen af in strijd tegen AVP

Nieuws Varkens

'Verspreiding AVP richting westen moeilijk te stoppen'

Inside Varkens

Met AVP besmet bedrijf houdt varkens op 4 locaties

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief