Shutterstock

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grossiert weer in Vietnam

30 November 2021 - Stef Wissink

De varkensstapel in Vietnam lijkt opnieuw getroffen door een golf besmettingen van de Afrikaanse varkenspest. Hoewel de situatie een tijd wat rustiger leek, verwachten de autoriteiten nu dat het aantal geruimde varkens dit jaar drie keer hoger uitvalt dan afgelopen jaar.

De Vietnamese regering spreekt van een 'gecompliceerde ontwikkeling rond het virus' en 'het risico op grootschalige verspreiding'. Het virus is op dit moment aanwezig in zeker 57 van de 63 provincies. Afrikaanse varkenspest werd twee jaar terug, in februari, voor het eerst in Vietnam vastgesteld. Het leidde tot een afname van 20% in de varkensstapel en verdubbelde de prijzen voor varkensvlees.

Vietnam is belangrijke importeur
Vietnam is een belangrijke importeur van Europees varkensvlees. Over de eerste negen maanden van dit jaar voerde het land de import met 33% op. Het ingevoerde volume kwam in de periode januari tot en met september uit op 110.000 ton, wat 27.000 ton meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. De huidige nieuwe problematiek rondom Afrikaanse varkenspest kan de importbehoefte mogelijk verder vergroten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden