Shutterstock

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grossiert weer in Vietnam

30 November 2021

De varkensstapel in Vietnam lijkt opnieuw getroffen door een golf besmettingen van de Afrikaanse varkenspest. Hoewel de situatie een tijd wat rustiger leek, verwachten de autoriteiten nu dat het aantal geruimde varkens dit jaar drie keer hoger uitvalt dan afgelopen jaar.

De Vietnamese regering spreekt van een 'gecompliceerde ontwikkeling rond het virus' en 'het risico op grootschalige verspreiding'. Het virus is op dit moment aanwezig in zeker 57 van de 63 provincies. Afrikaanse varkenspest werd twee jaar terug, in februari, voor het eerst in Vietnam vastgesteld. Het leidde tot een afname van 20% in de varkensstapel en verdubbelde de prijzen voor varkensvlees.

Vietnam is belangrijke importeur
Vietnam is een belangrijke importeur van Europees varkensvlees. Over de eerste negen maanden van dit jaar voerde het land de import met 33% op. Het ingevoerde volume kwam in de periode januari tot en met september uit op 110.000 ton, wat 27.000 ton meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. De huidige nieuwe problematiek rondom Afrikaanse varkenspest kan de importbehoefte mogelijk verder vergroten.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
In tijden als deze houden we je graag op de hoogte van objectieve en transparante marktinformatie, aangevuld met heldere prijzen en noteringen. Daarom haal je deze maand meer uit jouw gratis Boerenbusiness Account. Je krijgt van ons in de maand juli 10 gratis premium-artikelen cadeau. Meld je aan
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Geen nieuwe gevallen AVP in Zuid-Duitsland

Nieuws Afrikaanse varkenspest

Afrikaanse varkenspest op Zuid-Duits varkensbedrijf

Nieuws Varkens

AVP blijft probleem, nieuw geval in Noord Duitsland

Analyse Varkens

Groei van de varkensstapel in Rusland is gestopt

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief