Vietnam

slachterij china varkensvlees

Nieuws Varkens

Afrikaanse varkenspest grossiert weer in Vietnam

De varkensstapel in Vietnam lijkt opnieuw getroffen door een golf besmettingen van de Afrikaanse varkenspest. Hoewel de situatie een tijd wat rustiger leek, verwachten de autoriteiten nu dat het aantal geruimde varkens dit jaar drie keer hoger uitvalt dan afgelopen jaar.
30 November 2021
varkenstransport Vietnam

Nieuws Varkens

Vietnam legt import van Thaise varkens stil

Vietnam schort de invoer van levende varkens uit Thailand op. Dit besluit is genomen nadat er in mei Afrikaanse varkenspest (AVP) op een transport werd ontdekt.
31 Mei 2021
varkenshouderij varkens staart

Inside Vietnam

Auto- en staalproducenten gaan varkens fokken

De door Afrikaanse varkenspest (AVP) flink geraakte Vietnamese varkensstapel is bezig aan snel herstel. Dat meldt het Amerikaanse ministerie van landbouw (USDA). Grote industriële partijen investeren volop in de varkenshouderij. Vietnam was over kwartaal 1 nog nummer 6 export bestemming voor Europees varkensvlees.
20 Mei 2021
melk glazen

Inside Melk

Is Vietnam straks grote speler op zuivelmarkt?

De coronacrisis heeft Vietnam er niet van weerhouden om meer producten op de globale zuivelmarkt af te zetten. Met succes, want het land heeft het voor elkaar gekregen om de export van zuivelproducten flink op te schroeven. Daarmee wordt het een steeds belangrijkere speler op de wereldwijde zuivelmarkt.
26 Maart 2021
slachterij varkensvlees

Nieuws Varkens

Rusland intensiveert export varkensvlees richting Azië

De Russische varkenshouderij profiteert van de geslonken Aziatische varkensstapel en de relatief milde gevolgen van de coronacrisis in het land. Komende periode kan het daarom de varkensvleesexport naar diverse landen in Azië intensiveren. Met name Vietnam is een grote afnemer van varkensvlees uit Rusland.
19 Maart 2021
varkens

Nieuws Varkens

Vietnam druk op weg om varkensstapel te herstellen

De varkensstapel in Vietnam is het afgelopen jaar behoorlijk gedecimeerd als gevolg van de vele uitbraken van Afrikaanse varkenspest. Met het verhogen van de import van fokvarkens en strengere maatregelen op grootschalige varkensbedrijven zet het land een fikse stap in het herstel van de binnenlandse varkensstapel.
18 Maart 2021
varkens brazilie

Nieuws Varkens

Zeugenstapel Vietnam nog 25% onder pre-AVP niveau

Niet alleen China, maar ook Vietnam is druk bezig met het herstel van de binnenlandse varkensstapel die voor een groot deel werd verwoest door de Afrikaanse varkenspest (AVP). De zeugenstapel zit nog circa 25% onder pre-AVP niveau.
27 Januari 2021
varkenstransport Vietnam

Nieuws Varkens

Vietnam importeert fors meer varkens

De Vietnamese varkensstapel is flink uitgedund door uitbraken van de Afrikaanse varkenspest (AVP). Om tekorten aan te vullen wordt er veel varkensvlees geïmporteerd en vanuit Thailand worden er ook levende varkens geïmporteerd.
5 Januari 2021

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief