Shutterstock

Nieuws Varkens

Italië meldt uitbraak Afrikaanse varkenspest

10 Januari 2022 - Wouter Baan - 2 reacties

In Noord-Italië is Afrikaanse varkenspest opgedoken bij een wild zwijn, zo hebben de autoriteiten van het land bekend gemaakt. Voor de Italiaanse vleesexport is dit een aderlating.

Het dier is gevonden in de regio Piëmont, zo'n 120 kilometer ten zuidwesten van Milaan. Nadat het vermoeden op Afrikaanse varkenspest zich voordeed, is het wilde zwijn onderzocht en is het virus vastgesteld. In Italië zijn protocollen opgesteld toen een paar jaar gelden in Duitsland het virus opdook. Eén van de maatregelen is dat nu de populatie wilde zwijnen wordt ingeperkt om verdere uitbraken tegen te gaan.

Italië telt ongeveer negen miljoen varkens en is daarmee de zevende varkensproducent binnen de Europese Unie. In 2020 exporteerde het land 144.000 ton varkensvlees met een onderliggende exportwaarde van een slordige €700 miljoen. Het is waarschijnlijk dat Aziatische afzetmarkten als China en Japan voorlopig geen varkensvlees uit Italië importeren, wat voor de varkenssector in het land een vervelende consequentie is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Abonnee
boereke 10 Januari 2022
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10896108/italie-meldt-uitbraak-afrikaanse-varkenspest]Italië meldt uitbraak Afrikaanse varkenspest[/url]
Ben bang dat we er niet lang van kunnen profiteren en dat we ook pest hebben onder wilde zwijnen overheid en pov doen helemaal niets
Abonnee
kees 10 Januari 2022
@boereke,wat moeten of kunnen ze doen??
U kunt niet meer reageren.

Wat doen de actuele
varkens & voer noteringen

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Nieuws Varkens

China importeert weer Belgisch varkensvlees

Nieuws Varkens

China keurt import Russisch varkensvlees goed

Nieuws Varkens

Varkenspest duikt op in Zweden bij wilde zwijnen

Achtergrond Varkens

Italië zet zich schrap na AVP in Lombardije

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden