Italië

melk melkveebedrijf

Nieuws Melk

Italianen blijven wél hard melken

De Italiaanse melkproductie is vooralsnog niet te stuiten. De veehouders trapten het jaar zeer sterk af, met forse plussen in de aanvoer over zowel januari als februari.
5 April 2022
Italie melktransport

Nieuws Melk

Melkaanvoer Italië levert groei in december in

Na maanden van sterke groei kwam de aanwas van het Italiaanse melkvolume in december vrijwel volledig tot stilstand. Wel ligt de melkaanvoer nog altijd ruim boven het 5-jarig gemiddelde.
8 Februari 2022
wildzwijn afrikaanse varkenspest

Nieuws Varkens

Italië meldt uitbraak Afrikaanse varkenspest

In Noord-Italië is Afrikaanse varkenspest opgedoken bij een wild zwijn, zo hebben de autoriteiten van het land bekend gemaakt. Voor de Italiaanse vleesexport is dit een aderlating.
10 Januari 2022
mozzarella foodbusiness

Nieuws Melk

Italiaanse veehouder wil profiteren van zuivelmarkt

Italiaanse melkveehouders lijken volop gas te geven nu de internationale zuivelprijzen historische hoogtes bereiken. Een relatief krap aanbod melk is één van de oorzaken van de goede marktomstandigheden, van een krappe melkaanvoer is in Italië echter geen sprake.
17 December 2021
brazilie soja - agri

Achtergrond Eiwitgewassen

Deze landen produceren de meeste eiwitgewassen

De teelt van eiwitgewassen is steeds meer in trek. Niet vreemd, met het oog op de eiwittransitie die gaande is. Maar welk land in Europa teelt eigenlijk de meeste soja? En waar is de teelt van bijvoorbeeld veldbonen of erwten het grootste? Statistiekbureau Eurostat zette het recentelijk op een rijtje.
29 November 2021
melk melkveebedrijf

Inside Melk

Italianen bleven in september ook hard melken

Italiaanse veehouders blijven het melkvolume flink opvoeren. Sinds mei dit jaar noteert de melkaanvoer forse plussen en ook in september werd een flinke groei opgetekend.
10 November 2021
melk maandanalyse

Inside Melk

Italië melkt vlot door, Polen schakelt tandje terug

De Italiaanse melkproductie begeeft zich al een aantal maanden op hoge niveau's. Ook in juli was de melkaanvoer bij verwerkers aanzienlijk hoger dan dezelfde maand vorig jaar. De Poolse melkplas heeft voor het eerst sinds februari dit jaar weer een kleine krimp laten zien.
17 September 2021
Italie

Nieuws Melk

Italiaanse melkaanvoer ook over juni op fors niveau

Italiaanse melkveehouders hebben ook in de maand juni van dit jaar flink meer melk geleverd dan in dezelfde maand vorig jaar. De melkaanvoer in het land ligt het hele jaar al boven het niveau van 2020.
6 Augustus 2021

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox