Shutterstock

Nieuws Coronasteun

Duitsland verlengt coronasteun tot eind juni

16 Februari 2022

De politiek in Duitsland is het eens geworden over verlenging van de coronasteunpaketten voor bedrijven tot eind juni dit jaar. Daarover zijn de nationale minister van Economische zaken en de betrokken ministers van de Duitse deelstaten het eens geworden.

Duitse ondernemers kunnen de Überbrückungshilfen, een soortgelijke regeling als de in Nederland bekende Tegemoetkoming Vaste Lasten, aanvragen als zij minimaal 30% omzetverlies lijden als gevolg van de coronapandemie.

Roep om verlenging
Het Duitse Boerenverbond (DBV) beschouwt het als een positieve ontwikkeling, omdat de door coronapandemie hard geraakte varkenshouders nu beroep op steun kunnen doen. Voorzitter van de DBV, Joachim Ruckwied, had de politiek al gevraagd om verlenging van de steunpakketten. 

Vraagteken in de aankondiging blijft echter hoe de verschillende deelstaten de aanvragen beoordelen. In de afgelopen periode werd door sommige deelstaten soms in twijfel getrokken welk deel van de omzetderving bij varkenshouders corona gerelateerd was. Hoewel er geen grote problemen worden voorzien bij de toekenning van de hulpgelden had de voorzitter van het Duitse verbond voor Varkenshouders (ISN) gehoopt op duidelijker nationale afspraken hierover.

Tot nog toe hebben varkenshouders tijdens de coronapandemie voor €220 miljoen aan geld uit de coronasteunpakketten ontvangen.

boerenbusiness.nl

Stef Wissink

Stef Wissink is redacteur bij Boerenbusiness en schrijft over de actuele marktontwikkelingen op de zuivel- en varkensmarkt. Ook volgt hij de Nederlandse en internationale agribusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkenshouders

Duitsland breidt coronasteun landbouw uit

Nieuws Varkens

Varkensvleesproductie Duitsland krimpt bijna 12%

Nieuws Export

Lockdowns China hinderen export vlees en zuivel

Nieuws Resultaten

Lockdown op thuismarkt remt zuivelgigant Yili niet

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief