Shutterstock

Nieuws Varkens

PRRS en PED in Mexico impuls voor export uit VS?

29 Maart 2022 - Stef Wissink

Diverse varkensziekten kunnen de varkensvleesproductie van Mexico dit jaar mogelijk negatief gaan beïnvloeden. De Verenigde Staten kunnen daardoor dit jaar mogelijk versterkt profiteren van de Mexicaanse vraag naar varkensvlees.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een analist van de Rabobank geeft in gesprek met Bloomberg aan dat varkenshouders in Mexico kampen met uitbraken van Porcine Epidemic Diarrhea (PED) en Porcine Reproductive and Respiratory Syndrome (PRRS). De virussen zouden de dieraantallen negatief beinvloeden. Daarbij kampen veehouders in Mexico ook met hoge voerprijzen wat hen zou kunnen doen besluiten om het aantal varkens te verminderen. Een lager binnenlands aanbod kan de behoefte om varkensvlees te importeren vergroten.

Mexico met afstand belangrijkste exportbestemming
Hoewel Mexico van oudsher een belangrijke bestemming is voor Amerikaans varkensvlees werd het land in 2020 qua volume voorbij gestreefd door de Chinezen. In de loop van 2021 zijn de rollen echter weer omgedraaid en is Mexico opnieuw de belangrijkste afnemer voor Amerikaanse varkensvleesexporteurs.

In januari viel het exportvolume richting Mexico al 36% hoger uit dan één jaar eerder. Amerikaanse exporteurs voerden over de maand januari dit jaar ruim 87.000 ton varkensvlees uit naar Mexico, vorig jaar lag dit volume nog op bijna 64.000 ton. De uitvoer naar China lag tegelijkertijd fors lager. In januari werd er nog iets meer dan 35.000 ton varkensvlees naar het land uitgevoerd, dat was meer dan 50% lager dan over dezelfde maand in 2021 toen het volume nog op 76.000 ton lag. Een aanzienlijk deel van de Chinese krimp is dus door de zuiderburen van het land opgevangen.

Varkensvlees export Verenigde Staten Januari 2021 Januari 2022
Mexico 63.757 87.027
China 76.202 35.456
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden