Shutterstock

Nieuws DCA BestPigletPrice

Richtbedrag vaste kosten omhoog in biggennotering

20 April 2022

De Commissie biggen en varkens heeft recent de randvoorwaarden van de DCA BestPigletPrice en DCA Beursprijs 2.0 tegen het licht gehouden. Het huidige tarief voor vaste kosten bleek niet meer toereikend, waardoor dit bedrag is verhoogd, zo meldt DCA Markets. 

De Commissie biggen en varkens, die met name toeziet op de randvoorwaarden van de DCA-noteringen Beursprijs 2.0 en BestPigletPrice, heeft recent besloten om het richtbedrag voor inhouding van vaste kosten te herzien. 

Stijging van 20 cent
Door de prijsontwikkelingen van onder andere brandstof en arbeid bleek het huidige richtbedrag van €2,10 niet meer passend. Met ingang van 1 mei 2022 zal het richtbedrag voor inhouding van vaste kosten worden opgetrokken met €0,20 naar €2,30.

De vaste kosten zijn de gemiddelde kosten per big die ingehouden worden bij de vermeerderaar. De laatste keer dat een aanpassing werd doorgevoerd, was in juli 2018. Toen steeg het richtbedrag van €2,00 naar €2,10. De overige randvoorwaarden van de DCA BestPigletPrice blijven onveranderd.

Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse DCA BestPigletPrice

Biggenprijs zet tandje bij en raakt hoger in de toeren

Analyse DCA BestPigletPrice

Stijging varkensprijzen geeft biggenmarkt lucht

Analyse Biggenmarkt

Tweede verhoging op rij voor DCA BestPigletPrice

Analyse DCA BestPigletPrice

Biggenprijs trekt onverwacht snel weer aan

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief