AgruniekRijnvallei

Nieuws Halfjaarcijfers

AgruniekRijnvallei zelf ook verbaasd over afzetgroei

8 Juli 2022

Hoewel de dieraantallen in Nederland krimpen, laat AgruniekRijnvallei opnieuw indrukwekkende groeicijfers zien. In het eerste half jaar van 2022 steeg de mengvoerafzet met 8,2%. Die toename vindt de coöperatie zelf ook opmerkelijk. De productie zit aan de max en wordt daarom elders ondergebracht.

De afzet van AgruniekRijnvallei groeide in alle categorieën door aanwas van nieuwe klanten. De coöperatie zelf spreekt in het persbericht van een opmerkelijke groei. De productiecapaciteit kan de vraag intussen niet meer aan en wordt zodoende uitbesteed bij Vitelia.

Ruime voorraden
Wat de succesformule is? In april zei directeur Arjen van Nuland in een interview met Boerenbusiness hierover: "Die is eigenlijk vrij simpel. Wij leveren de juiste producten tegen scherpe condities, ondersteund door een goede buitendienst." Verder geeft het bedrijf aan dat de turbulente grondstoffenmarkt redelijk konden worden gecontroleerd door goede inkoopposities en ruime voorraden.

De goede afzetcijfers tot nu toe kunnen gezien worden als een kroon op het jubileumjaar. In juni vierde de gefuseerde coöperatie haar tienjarig bestaan. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Daling mengvoerprijzen gaat nog erg traag

Analyse Voer

Mengvoerprijs nipt omlaag door goedkopere tarwe

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox