Shutterstock

Nieuws Jaarcijfers

Ems-Vechte groeit verder in krimpende voermarkt

28 Juli 2022 - Wouter Baan

De Duitse bank en tevens voercoöperatie Ems Vechte heeft vorig jaar vast kunnen houden aan groei. Het bedrijf, dat ook in Nederland flink aan de weg timmert, meldt dat de voerafzet opnieuw licht is toegenomen. Dit was mogelijk ondanks dat de dieraantallen in Duitsland flink onder druk staan.

De voerafzet steeg met circa 10.000 ton tot 760.000 ton. De groei is beperkt, maar gezien de forse krimp in de Duitse varkenssector geen slecht resultaat. Van het voervolume wordt circa 140.000 in ons land verkocht. De focus op de Nederlandse markt begon in 2015 toen het bedrijf werd benaderd door een varkenshouder in Overijssel die met de Duitse voercoöperatie zaken wilde doen. Daarna volgden snel meer Nederlandse veehouders, vooral uit Oost-Nederland en de Veluwe.

De groei in het afgelopen jaar zat vooral in het biologische segment en de pluimveesector, zo geeft het bedrijf aan. Ook de uitstaande kredietverlening steeg, met krap €70 miljoen tot €477,7 miljoen.

Fusie met VR Bank in 2024
Ems Vechte kondigt verder aan in 2024 te gaan fuseren met VR Bank. Dit is ook een Duitse mengvoercoöperatie maar met een bancaire tak. Beide bedrijven werken sinds dit jaar al intensief samen. VR Bank produceert jaarlijks zo'n 150.000 ton mengvoer en is ook actief in de grensregio's met Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

De rek is uit de daling van mengvoerprijzen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden