ForFarmers

Nieuws Beurs

ForFarmers stopt definitief met inkoop eigen aandelen

2 November 2022 - Wouter Baan

In toelichting op de kwartaalcijfers heeft ForFarmers aangegeven definitief een streep te zetten door het inkoopprogramma van eigen aandelen. In het voorjaar werd dit al opgeschort toen de grondstofprijzen snel stegen door de oorlog in Oekraïne en werkkapitaal in de onderneming geboden was.

Bij presentatie van de kwartaalcijfers onthield ForFarmers zich van een verwachting voor het resultaat van 2022. Wel werd aangegeven dat het bedrijf voorlopig uitgaat van aanhoudend beweeglijke markten op gebied van energie en voergrondstoffen. In verband hiermee heeft ForFarmers besloten het inkoopprogramma definitief te beëindigen, zo wordt aangegeven. ForFarmers kocht voor het opschorten van het programma voor ruim €23 miljoen zo'n 5,94 miljoen eigen aandelen terug.

In reactie op de tegenvallende kwartaalcijfers ging de koers op het Damrak behoorlijk onderuit. De slotkoers kwam dinsdag 1 november uit op €2,45 per aandeel, een daling van zo'n 10%. De Belgische zakenbank Degroof Petercam besloot om het koersdoel van €5,40 te verlagen naar €3. Ook werd ForFarmers van de kooplijst gehaald.

Op donderdag 17 november aanstaande geeft ForFarmers een update van de strategie voor de komende jaren. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Nieuws Jaarcijfers 2023

ForFarmers sluit 2023 met nipt verlies af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden