Erik Tanghe / Shutterstock.com

Nieuws Varkens

Slachterij Westfleisch weer uit de rode cijfers

2 Januari 2023

Het Duitse coöperatieve vleesconcern Westfleisch heeft in 2022 aanzienlijk beter gedraaid dan het jaar daarvoor. Het financiële resultaat kan weer met groene cijfers worden geschreven, zo verzekert topman Carsten Schruck in een interview met het Duitse Agarheute.

Het resultaat in het afgelopen jaar is vergelijkbaar met 2020 toen de winst €8 miljoen bedroeg. Het jaar daarop ging het resultaat flink omlaag met een verlies van €12 miljoen, wat naar eigen zeggen van het bedrijf onder meer aan corona en Afrikaanse varkenspest te wijten was. Door de groene cijfers in 2022 is er financiële lucht bij Westfleisch om te investeren. Het investeringsbudget voor dit jaar is geraamd op €40 miljoen, dit is vergelijkbaar met de jaren voor de coronacrisis.

Herstructurering 
Schruck verwacht dat de krimp in de Duitse varkensstapel de komende jaren doorzet. In het afgelopen jaar hingen al 8% minder varkens aan de haak. Westfleisch anticipeert hierop met een herstructureringsplan voor 2025. De locatie in Gelsenkirchen werd daarom in 2021 gesloten. In Coensfeld, niet ver van de grens bij Winsterwijk, wil Westfleisch juist het aantal slachtingen gaan opschalen, van 55.000 naar 70.000 varkensslachtingen per week. In deze slachterij worden ook de nodige varkens afkomstig uit Nederland geslacht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch in 2022 weer winstgevend

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox