ForFarmers

Nieuws Veevoer

Nog geen groen licht voor Britse fusie ForFarmers

9 Januari 2023

Wederom een tegenvaller voor de geplande fusie tussen de Britse tak van ForFarmers en 2Agriculture. De Britse toezichthouder CMA sloeg eind december aan op deal, omdat de vrees bestaat dat het fusiebedrijf te veel marktkracht krijgt. Hierop hebben beide voerbedrijven aanpassingen voorgesteld, maar daarmee gaat de karteldienst niet mee akkoord.

De CMA denkt dat de fusie tussen beide partijen mogelijk kostprijsverhogend werkt voor de Britse pluimveehouders, zo is de uitkomst van de eerste fase van het onderzoek. Dit betekent dat fase 2 van het onderzoek start, tenzij de bedrijven op korte termijn acceptabele aanpassingen zouden kunnen voorstellen.

Hierop hebben ForFarmers en 2Agriculture gehoor gegeven, maar dat heeft de toezichthouder niet op andere gedachten gebracht, zo maakt ForFarmers vandaag zelf bekend. Beide bedrijven beraden zich op volgende stappen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
boerenbusiness.nl

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Achtergrond Jaarcijfers 2022

ForFarmers wil scoren met biologisch en bijproducten

Nieuws Jaarcijfers 2022

ForFarmers ziet voerafzet fors slinken in roerig jaar

Interview Walter Gerritsen

'Veel vertrouwen in herziene koers ForFarmers'

Nieuws Veevoer

ForFarmers en Vleuten Voeders sluiten nieuwe deal

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox