Shutterstock

Analyse Varkens

Nederlandse varkensprijs vlakt ook na paassprintje af

31 Maart 2023 - Wouter Baan

De Paasopleving op de varkensmarkt was kort maar krachtig. In navolging op de stabiele beweging in Duitsland vlakt ook de DCA Beursprijs af. De markt ligt er solide bij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met het herpakken van de stabiele lijn kan de markt rustig toewerken naar Pasen. Met een gebroken slachtweek voor de boeg, is het varkensaanbod duidelijk ruimer aan het worden. Eerdere jaren gaven de gebroken weken vaak prijsdruk, maar dat is nu niet aan de orde. Er blijven in Noordwest-Europa ruim voldoende slachthaken om te vullen. Is er in eigen land geen plek, dan zijn Duitse slachterijen een gewillig alternatief.

De vleesafzet profiteerde in de afgelopen weken duidelijk van de Paasvraag. Tegelijkertijd was het sombere weer van de afgelopen weken een soort van spelbreker. In de komende weken lijkt de lente in Europa door te breken en mogelijk geeft dit een nieuwe verkoopprikkel. Toch zijn prijsverhogingen op dit moment niet aan de orde, al zijn de varkensvleesvoorraden in Europa bijzonder krap.

Na Pasen moet blijken hoe de varkensmarkt ervoor staat. De aankomende slachtweek lijkt qua prijsmutaties een rustige te worden. De DCA Beursprijs 2.0 voor geslachte varkens blijft gelijk op een recordniveau van €2,24 per kilo. De notering van levende varkens muteert onveranderd op €1,77 per kilo.

Klik hier voor een toelichting op de notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden