ForFarmers

Nieuws Veevoer

Theo Spierings per direct weg bij ForFarmers

3 April 2023 - Wouter Baan

Theo Spierings is wegens gezondheidsredenen gedwongen om te stoppen als CEO bij ForFarmers. Hij wordt permanent opgevolgd door COO Pieter Wolleswinkel. Daarmee lijkt er na een reeks wisselingen duidelijkheid te ontstaan in de top van het beursgenoteerde veevoerconcern.

Eind vorig jaar werd Spierings aangesteld als CEO van ForFarmers, hij tekende voor een jaar. Zijn komst was groot nieuws, maar blijkt dus van korte duur. Op de achtergrond waren al signalen dat Spierings uit de running was en dat blijkt inderdaad zo te zijn. Wat de omstandigheden zijn, is niet bekend gemaakt. "Wij betreuren het zeer dat Theo genoodzaakt is zijn functie neer te leggen en wensen hem het beste toe", aldus Jan van Nieuwenhuizen, voorzitter van de Raad van Commissarissen.

De opvolger van Spierings komt uit eigen gelederen in de persoon van Pieter Wolleswinkel, nu nog verantwoordelijk voor de activiteiten in Nederland. Hij wordt per vandaag aangesteld als de nieuwe CEO. "Met de benoeming van Pieter tot CEO waarborgen we continuïteit, kennis en internationale ervaring in de raad van bestuur", zegt Van Nieuwenhuizen. Voor de komst van Spierings was Wolleswinkel al een paar maanden gedeeld interim CEO. 

Naast de benoeming van Wolleswinkel zal ook Rob Kiers, strategie- en overnamedirecteur, worden toegevoegd aan het bestuur. Met de komst van Kiers bestaat het bestuur weer uit drie personen. Ook CFO Roelof Tjebbes behoort daartoe.  

Lees hier een analyse over het vertrek van Theo Spierings en aantreden van Pieter Wolleswinkel. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Kwartaalcijfers

Duidelijke trendbreuk in resultaten ForFarmers

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Nieuws Benoeming

ForFarmers vindt nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Interview Pieter Wolleswinkel

ForFarmers wil na moeilijk jaar nu doorpakken

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden