Shutterstock

Nieuws Varkens

Zuid-Korea staat import Duits varkensvlees weer toe

23 Mei 2023 - Wouter Baan

Zuid-Korea heeft de grenzen voor Duits varkensvlees weer geopend. Daarmee eindigt de importban die tweeënhalfjaar geleden werd ingevoerd vanwege de uitbraken van Afrikaanse varkenspest in de Duitse varkenshouderij.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het wegvallen van de Zuid-Koreaanse importban is van toepassing voor drie Duitse slachterijen die in regio's zitten waar AVP niet is aangetroffen. Zuid-Korea stemde namelijk in met het regionaliseringsvoorstel van het Duitse ministerie van Landbouw om vanuit regio's die niet getroffen zijn, weer varkensvlees te kunnen exporteren. Al sinds 2020 lobbyt Duitsland hier voor, maar tot nu toe zonder resultaat.

Dat Zuid-Korea nu overstag gaat, is daarom een opluchting voor de Duitse minister van Landbouw Cem Özdemir. "We werken eraan om de beperkingen op Duits varkensvlees in andere landen op te heffen, waarbij vooral China prioriteit heeft", aldus Özdemir. 

In 2019 importeerde Zuid-Korea ruim 100.000 ton varkensvlees uit Duitsland, waarmee ze na China de belangrijkste afzetmarkt buiten Europa waren. Vooral varkensbuiken zijn geliefd in het Aziatische land. De uitvoer had een exportwaarde van krap €300 miljoen euro.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox