Shutterstock

Nieuws Varkens

Westfleisch boekt extra marktaandeel en winst

15 Juni 2023 - Wouter Baan

Het Duitse coöperatieve slachtconcern Westfleisch uit Münster kan dit jaar naar eigen zeggen het aantal varkensslachtingen op peil houden. Ook in financieel opzicht pakt 2023 tot nu toe goed uit. Dit deelde CFO Casten Schruck deze week mee aan de leden van de coöperatie tijdens de algehele jaarvergadering.

De gelijkblijvende slachtaantallen betekenen volgens Schruck dat Westfleisch marktaandeel wint, gezien de dieraantallen onder druk staan. Dit komt goed tot uiting in de slachtcijfers: In de eerste 23 weken van dit jaar daalde het aantal varkensslachtingen met 7,3% tot 17,7 miljoen. Vorig jaar verloor Westfleisch overigens wel flink marktaandeel toen het aantal varkensslachtingen met ruim 10% terugging tot 6,51 miljoen, zo blijkt uit recente cijfers van brancheorganisatie ISN. Het aantal runderslachtingen ligt dit jaar tot nu toe zo'n 5% voor op vorig jaar. 

Ook boekt Westfleisch dit jaar voorlopig zwarte cijfers, zo zei de CFO zonder daarbij in details te treden. Bovendien is de slachter goed op weg om het kostenreductieplan door te voeren, die minimaal €10 miljoen moet bedragen. Dit plan werd in 2021 gelanceerd toen Westfleisch diep in de rode cijfers dook. In 2022 steeg de winst weer naar €26 miljoen, zo was in maart al bekend gemaakt.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Westfleisch in 2022 weer winstgevend

Nieuws Varkens

Slachterij Westfleisch weer uit de rode cijfers

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox