ForFarmers

Nieuws Voer

CFO ForFarmers maakt verrassende transfer

31 Augustus 2023 - Wouter Baan - 1 reactie

ForFarmers heeft bekendgemaakt dat CFO Roeland Tjebbes het beursgenoteerde voerbedrijf eind dit jaar gaat verlaten. Tjebbes gaat in het nieuwe jaar aan de slag bij Kramp, een groothandel in agrarische onderdelen. Het aangekondigde vertrek van Tjebbes komt op een verrassend moment. 

Tot eind dit jaar blijft Tjebbes nog aan ForFarmers verbonden. In de tussentijd kan een opvolger worden gevonden, waarvoor de zoektocht per direct is gestart. De transfer van ForFarmers met een omzet €3,3 miljard naar het familiebedrijf Kramp uit Varsseveld kan op het eerste oog niet direct gezien worden als een promotie. Toch is Kramp bepaald geen kleine speler, gezien de omzet in 2022 meer dan €1 miljard bedroeg. Dit resulteerde in een nettowinst van krap €60 miljoen. Het bedrijf is bovendien internationaal actief met een reeks dochterondernemingen in Oost-Europa en ook in de Verenigde Staten. In tegenstelling tot ForFarmers opereert Kramp meer onder de radar en het kan een bewuste keuze van Tjebbes zijn om meer in de luwte te werken. Tjebbes zelf spreekt van een moeilijke beslissing om ForFarmers te verlaten. 

Tjebbes trad in maart 2020 aan en zit dus pas relatief kort bij ForFarmers. Daarvoor was hij onder meer werkzaam bij foodbedrijven als Hoogtweg, A-ware en Vion.

Uitdagende tijden
ForFarmers stond en staat voor grote uitdagingen, gezien de resultaten van het veevoerconcern al langere tijd onder druk staan. De afgelopen jaren waren dan ook ongetwijfeld uitdagend voor Tjebbes, maar dat bracht ook kansen met zich mee om zich te kunnen profileren. Dit deed hij ook. In de eerste CEO-loze periode was hij immers de meest vooruitgeschoven pion binnen het management en toonde hij leiderschap. Daarbij is hij verantwoordelijk voor het overnameteam en op dat punt zit ForFarmers bepaald niet stil. In de afgelopen maanden vertrok het bedrijf uit België en werd in Polen opgeschaald. Wat dat aangaat komt zijn vertrek als een verrassing. 

Met het benoemen van Pieter Wolleswinkel als CEO en Rob Kiers als COO leek ForFarmers het management weer op de rit te hebben, maar nu gaat er binnenkort dus opnieuw een wisseling plaatsvinden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is redacteur voor Boerenbusiness en focust zich op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
rollade 31 Augustus 2023
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10905737/cfo-forfarmers-maakt-verrassende-transfer]CFO ForFarmers maakt verrassende transfer [/url]
hij heeft dus hier en daar gewerkt, waar inmiddels ook al wel wat mindere prestaties uit de bus komen............. maar denk zelf niet dat het een verkeerde persoon is. Maar denk dus ook niet dat een bekwaam persoon in zo,n groot bedrijf een juiste leiding kan geven, want ze staan gewoon veel te ver van de werkvloer vandaan. En al zou dan de "tussenlaag" dus aansturing moeten geven aan het werkvolk.......... nu willen ze dus oa daar een heel bataljon ontslaan. ?????
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws Kwartaalcijfers

ForFarmers meldt weer winst en tankt vertrouwen

Nieuws Voer

Karteldienst zit ForFarmers dit keer niet dwars

Analyse Agribusiness

Nederlandse agroreuzen in woelig vaarwater

Achtergrond Financieel

ForFarmers rekent met strategie weer op groei

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox