Shutterstock

Analyse Varkens

Biggenprijzen breken aan de bovenkant uit

5 Februari 2024 - Wouter Baan - 1 reactie

Na een wekenlange stabiele periode zijn de biggenprijzen weer in beweging. Zowel in Nederland als Duitsland staan plussen op de borden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het sentiment op de biggenmarkt kreeg eind vorige week onverwacht een impuls toen de VEZG-biggenprijs met €1,50 steeg tot €74,50 per big. De lezing van veel handelaren is dat deze verhoging vooral moet worden gezien als een opwaartse correctie. In vergelijking met andere biggennotering was de Duitse biggenprijs wat ondergewaardeerd.

Krap aanbod is drijfveer
Toch prikkelt de verhoging in Duitsland ook het sentiment op de Nederlandse biggenmarkt. In de afgelopen weken was een verhoging van de DCA BestPigletPrice voor veel handelaren geen optie, maar daar wordt ondertussen anders tegenaan gekeken. In toenemende mate opteren handelaren bij DCA Markets voor een verhoging van de notering. Het krappe aanbod en een goede Spaanse vraag zijn de belangrijkste beweegredenen hiervoor. Daarbij speelt de plus in Duitsland waarschijnlijk op de achtergrond ook een rol. De combinatie van deze factoren weegt voor veel ingevers van de notering zwaarder dan het gegeven dat vleesvarkenshouders al geconfronteerd worden met hoge biggenkosten.

Op basis van de opgaven stijgt de DCA BestPigletPrice met €0,50 tot €70 per big. Het is de eerste verhoging sinds half december.

Klik hier voor een toelichting op de DCA BestPigletPrice.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden