Shutterstock

Nieuws Varkens

Duitse varkensprijs verrast en zet opnieuw tandje bij

28 Februari 2024 - Wouter Baan

De stabiele periode op de Duitse varkensmarkt is van korte duur, want de VEZG-notering stijgt alweer. De beweging wordt bovendien gevolgd door Tönnies.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een plus van 5 cent stijgt de varkensprijs in Duitsland tot €2,20 per kilo. Dit is het hoogste niveau sinds vorig jaar september. De verhoging mag gerust een verrassing worden genoemd. Verwacht werd immers dat de markt na de afvlakking vorige week langer stabiel zou blijven. De verhoging wordt gevolgd door marktleider Tönnies en vermoedelijk ook door de andere grote slachters in het land.

In Nederland zien we deze week stabiele slachterijnoteringen. De hernieuwde opleving in Duitsland zorgt niettemin wel voor reuring bij ons op de markt, want dit vraagt om een reactie. Temeer omdat de Duitse varkensprijs al wat afstand had genomen van de Nederlandse noteringen. Daar is het Duitsland ook om te doen, want het varkensaanbod daar is dusdanig krap dat extra Nederlands aanbod wenselijk is.

Dit leidt ook wel tot extra export van levende varkens naar Duitsland. In week 6 en 7 gingen zo'n 20.000 varkens naar Duitsland, wat krap 5.000 meer was dan dezelfde weken een jaar eerder. Maar echt zoden aan de dijk zet dit niet. Tegenover het Duitse slachtcijfers zijn de hogere aantallen 'verwaarloosbaar'. Met 728.675 varkens was het Duitse slachtcijfer in week 8 nagenoeg gelijk aan een jaar eerder, maar tegelijkertijd ook krap te noemen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden