AgruniekRijnvallei

Nieuws Voer

Winst AgruniekRijnvallei in lijn met eigen doelstelling

12 April 2024 - Wouter Baan

AgruniekRijnvallei heeft in 2023 minder winst en omzet gerealiseerd dan het boekjaar ervoor. De nabetaling per afgenomen ton veevoer blijft echter gelijk.

Uit een omzet van ruim €400 miljoen realiseert AgruniekRijnvallei onder de streep een winst van €1,1 miljoen, waarin al rekening is gehouden met een nabetaling van €600.000 aan de leden van de coöperatie. De baten vallen daarmee wel wat terug, gezien in 2022 de winst nog €3,5 miljoen bedroeg. Niettemin is de winst in lijn met de eigen doelstelling, zo wordt aangegeven. 

Over het afgenomen volume van 2023 wordt een prijsreductie van €1 per ton uitbetaald aan de klanten die in januari 2024 nog steeds klant waren. Dit is gelijk aan vorig boekjaar. De nabetaling over de afgenomen gewasbeschermingsmiddelen bedraagt 1%, wat de helft meer is dan vorig jaar. 

Uitdagende markt
Algemeen directeur Arjen van Nuland spreekt van uitdagende marktomstandigheden, waarbij het AgruniekRijnvallei gelukt is om stabiele afzetvolumes te realiseren. In totaal zette AgruniekRijnvallei vorig jaar 719.000 ton voer af. Dit is 10.000 ton minder dan in 2022, zo werd in januari al bekendgemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden