Shutterstock

Nieuws Varkens

Trossen los op varkensmarkt

22 Mei 2024 - Wouter Baan

Eindelijk stijgen de varkensprijzen weer. Na liefst tien periode van stabiliteit, waarbij diverse Nederlandse slachterijen tussendoor nog pogingen ondernamen om de markt te drukken, stijgen de noteringen...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Van Rooi verhoogt de notering met €0,02 te verhogen tot €1,97 per kilo. Compaxo plust een centje en volgt daarmee het spoor van de DCA Beursprijs. Compaxo verhoogde vorige week ook al met 3 cent, maar dat was deels nog een correctie op een eerdere prijsverlaging een paar weken terug. 

Per saldo zijn de noteringen van beide slachterijen evenveel geplust. Datzelfde geldt voor Westfort die tussendoor ook verlaagde. De notering van Vion stijgt met 3 cent tot €2,02 per kilo. 

Vleesmarkt trekt aan
De hogere prijzen vloeien voort uit positieve ontwikkelingen in de vleesverkopen. Door het betere weer en oplopende temperaturen stijgt de vraag naar barbecue-onderdelen. Dit uit zich in hogere prijzen voor onder meer de nekken, ribben en schouders, zo blijkt uit de wekelijkse mutaties van DCA Market Intelligence.

Op basis van deze mutaties gaat de berekende karkasprijs met €3,58 per kilo omhoog. Vanuit dit oogpunt zou je concluderen dat slachterijen het rustig aan doen, maar dat is dan wel met een negatieve insteek die ook alleen gebaseerd is op de spotmarkt. Veel vleesvarkenshouders zijn waarschijnlijk niettemin blij zijn met de omhoog bewegende prijzen, gezien de hoge bigkosten in de voorbije maanden.

Stabiele Duitse notering
Vleesvarkenshouders die op de Duitse notering verkopen moeten het nog doen met onveranderde opbrengstprijzen, gezien de VEZG-prijs onveranderd blijft op €2,20 per kilo. Wel is het zo dat deze notering begin dit jaar minder vatbaar was voor prijsdruk.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden