Shutterstock

Analyse Varkens

Druk op biggenprijs houdt langer aan dan verwacht

10 Juni 2024 - Wouter Baan - 3 reacties

De biggenmarkt heeft meer moeite om een bodem te vinden dan eerder was ingeschat. De oorzaak hiervan ligt bij de varkensprijzen die moeite hebben om een stap naar boven te maken.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het ontbreekt aan echte marktvraag voor biggen en ondertussen is het aanbod er niet kleiner op geworden. Afzet vinden voor de grotere koppels is niet zo'n probleem, maar de kleine koppels van een paar honderd biggen laten zich slecht vermarkten. Naast een wat lome binnenlandse markt ontbreekt het aan serieuze exportvraag uit met name Spanje.

De achterliggende oorzaak zijn de nog altijd vlakke varkensprijzen in Europa. Door het koele en natte zomerweer komt de vraag naar vleesonderdelen niet echt los. Dit blijkt ook wel uit de DCA-karkasonderdelenprijzen die deze week in grote lijn zijwaarts muteren. Enkel de procureurs bewegen, maar dan niet in de richting die gunstig is voor de varkensprijzen. In de markt proef je bovendien dat het geloof in aantrekkende prijzen lauwer wordt naarmate de tijd verstrijkt.

In het licht van de huidige varkensprijzen zijn de biggennoteringen overgewaardeerd, zo vinden veel handelaren. Daarom wordt er geopteerd voor een verdere verlaging. Op basis van de opgaven daalt de DCA BestPigletPrice deze week met €1 tot €70,50 per big. Daarmee krijgt de daling weer wat meer vaart dan de verlagingen in de weken hiervoor.

Klik hier voor een toelichting van DCA Market Intelligence op de notering. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden