Vion Food Group

Nieuws Varkens

Vion is exportlicentie buiten EU deels kwijt

5 Juli 2024 - Wouter Baan - 1 reactie

Vion is de erkenning van de NVWA om vanuit de hoofdvestiging in Boxtel naar derde landen als China te kunnen exporteren kwijt. De toezichthouder heeft de licentie woensdag 3 juli voorlopig opgeschort. Vion laat in een reactie weten zeer verrast te zijn.

De NVWA zette deze stap naar aanleiding van een reguliere controle die eind vorige week plaatsvond. Er zijn toen opmerkingen gemaakt op basis van geconstateerde zaken. Waar het precies aan schortte, laten zowel Vion als de NVWA niet los. Wel zegt het vleesconcern dat er direct adequate maatregelen zijn genomen. 

Dit voorkwam echter niet dat de NVWA een paar dagen later alsnog de licentie om te kunnen exporteren naar landen buiten de Europese Unie introk. Voor hoe lang de licentie is vervallen, is niet bekend. Wel zegt Vion zeer verrast te zijn en in gesprek te zijn met de toezichthouder. 

Aderlating
Voor Vion is het een aderlating dat het vanuit Boxtel voorlopig geen varkensonderdelen naar overzeese bestemmingen als China, Japan en Zuid-Korea kan exporteren. Op de hoofdvestiging worden wekelijks zo'n 90.000 varkens geslacht. De afzet van varkensonderdelen buiten Europa mag dan niet meer zo lucratief zijn als enkele jaren geleden, maar de opbrengst per vleesvarken bedraagt toch al gauw €20.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Abonnee
Leen 5 Juli 2024
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/varkens/artikel/10909582/vion-is-exportlicentie-buiten-eu-deels-kwijt]Vion is exportlicentie buiten EU deels kwijt[/url]
Weer lekker bezig daar...!
Reageer op dit artikel

Om te reageren op dit artikel moet u ingelogd zijn.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Analyse Varkens

Hoe Vion ineens open kaart speelt over Duits vertrek

Nieuws Varkens

Vion overweegt verdere terugtrekking uit Duitsland

Nieuws Varkens

Gaat Vion ook in Nederland reorganiseren?

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden