'Richting geven aan transitie in de veehouderij'

Wat drijft Marcel Roordink, de directeur van ABZ Diervoeding? In gesprek met presentatrice Femke Wolthuis blikt hij terug en vooruit op zijn loopbaan. Zo wil hij sturing geven aan de transitie in de Nederlandse veehouderij en daarbij is hij liever 'de beste', dan 'de grootste'.

18 September 2018|BB TV CEO's in Agribusiness

5 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
herre bartlema 22 September 2018
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/video/10879974/richting-geven-aan-transitie-in-de-veehouderij]'Richting geven aan transitie in de veehouderij'[/url]
Een zeer informatief interview .

1 Aan de keukentafel worden de belangrijkste beslissingen voorbereid
2 De voerleverancier is een belangrijkste beinvloeder
3 De voersector heeft capabele CEO's, die we nu hard nodig hebben.
4 Welkom op 10/10 te Wageningen collega Roordink ! zie www.circularfarming.nl
Gebruiker
hans 22 September 2018
"Voor de driehoek Londen Parijs Berlijn zelf de voedselproductie in handen houden"
?????
Dat zou zeker wenselijk zijn!
Maar om dat uit de mond van zo'n zeer capabele (zou Wim Kan zeggen), aan Dronten, Wageningen en for all Nijenrode gestudeerde ceo te horen,
die als geen ander weet dat vooral de Nederlandse veestapel, door zijn klanten, gevoerd wordt met tarwe en soja uit de VS en Z . Amerika,
dan is zijn bijdrage aan de agrarische transitie al duidelijk.
Money rules, en wij lullen alles aan elkaar om onze omzet te vergroten.
Gebruiker
BB abonnee
Groninger 30 September 2018
De politiek zet de landbouw op om regionaal voedselveiling voer en voedsel te produceren.
Dit is gezien de vele gezondheidsproblemen in Amerika met het consumeren van voedsel, welke bij de productie van de gewassen met Round Up zijn gespoten, een zeer begrijpbare doelstelling.
Ik ben bang als hieraan een prijskaartje hangt voor verhogen van de grondstoffen er door de verwerkers alles aan gedaan wordt om dit tegen te houden.
Gebruiker
Kjol 30 September 2018
De giftigheid van Roundup is maar een fractie van de alternatieven die in de EU gangbaar zijn. Mocht hier Roundup ready ingevoerd worden dan zou de reductie van chemische actieve stoffen in de landbouw per direct de doelstelling die er voor 2035 ligt behaald zijn.
Gebruiker
hans 30 September 2018
Misschien is Glyfosaat niet zo slecht.
Echter is Roundup in vele samenstellingen te verkrijgen, meerdere samenstellingen van verschillende werkzame stoffen naast die glyfosaat. Daar het predikaat "De giftigheid van Roundup is maar een fractie van de alternatieven die in de EU gangbaar zijn" op plakken, kan dus nooit.
Daarbij komt dat de Roundup ready gewassen GMO zijn, met mensenhanden veranderde DNA-structuren. De impact daarvan op mens en natuur, nu en in de toekomst is altijd ongewis.

De doelstelling voor 2035, ach, ik ken wel meer doelstellingen die nooit gehaald werden, of zullen worden gehaald. Dit is slechts een praktijkproef, door de landbouw betaald. De echte doelstelling wat men met de Nl, of W Europa, alswel diens landbouw voor heeft zal nog wel even onder tafel blijven.
U kunt niet meer reageren.