Innovatiekracht houdt de agribusiness staande

Het zijn enerverende tijden voor de food- en agribusiness. De corona- en stikstofcrisis, het mestbeleid en maatschappelijke druk vragen veel van de sector, aldus Aalt Dijkhuizen. Sterk ondernemerschap en vernieuwingen maken dat de sector door deze uitdagingen heen komt. 

Boerenbusiness zet deze vernieuwingen en bijzondere prestaties in de schijnwerpers met de Boerenbusiness Agribusiness Award. Heeft jouw bedrijf zo'n slimme vernieuwing (product of dienst) op de markt gebracht? Twijfel niet en meld je tot en met 30 september 2020 aan via Boerenbusiness.nl/award. De winnaar krijgt, naast de Award, een mediapakket ter waarde van €6.500.

15 September 2020|Boerenbusiness Award

2 reacties
Reacties Reageer
Gebruiker
hans 15 September 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/video/10889184/innovatiekracht-houdt-de-agribusiness-staande]Innovatiekracht houdt de agribusiness staande[/url]
Welke partij in de keten betaalt Corona, als er al problemen zijn door Corona? Wat zijn de contracten dan nog waard?

Food blijft een eerste levensbehoefte, dus in de basis vrijwel niet gevoelig voor calamiteiten. Slechts "marktgerichte moderniteiten" zullen hun verlies voelen. Dat de winst daaruit voortvloeiend nooit bij de primaire producent komt is bekend.

Nederland, met z'n voorop lopende regelgeving qua landbouw, is gewoon een proeftuin voor de industrie. Regelgeving vwb stikstof, mest, geur en andere burgerwensen aangaande boerenproductie is misschien wel mede afkomstig van die industrie, om zo nieuwe technieken te verplichten en gratis voor hun uit te proberen.

Wanneer er echte ketens zouden zijn, waar primaire landbouw een plaats en een stem had, zouden rechtszaken als van Urgenda of de MOB, of de bijna rechtszaak van agri-facts kortgeleden, slechts een klein aftreksel zijn van de zaken die de agri-keten al had gewonnen tov malafide, ongefundeerde en niet juridicair houdbare regelgeving .
Gebruiker
hans 18 September 2020
Niet "innovatiekracht", maar INTERNE DICIPLINE is van levensbelang voor een blijvend concurerend bedrijf.

https://www.boerenbusiness.nl/melk/artikel/10889242/forse-winststijging-voor-fonterra-ondanks-corona .
U kunt niet meer reageren.