BB TV Kai Kikkers (Triferto)

Triferto gaat meststoffen inkopen voor Agrifirm

24 Februari 2022 - Redactie Boerenbusiness

Triferto Fertilizers en Agrifirm gaan samenwerken in de inkoop van meststoffen. In deze overeenkomst is afgesproken dat Triferto vanaf het komende meststoffenseizoen 2022/23, die begint op 1 juli, de volledige inkoop en logistiek voor Agrifirm gaat verzorgen. Kai Kikkers, de CEO van Triferto, licht in een interview met Boerenbusiness de achtergronden van de samenwerking toe.

Met het pact wordt Triferto één van de grootste inkoop van meststoffen in Nederland. Deze schaalvergroting is volgens Kikkers ook noodzakelijk, om een serieuze partij te zijn op de meststoffenmarkt en zo ook te kunnen profiteren van de innovaties en andere ontwikkelingen in meststoffen. Zo wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een nieuwe generatie meststoffen die zijn geproduceerd met een veel lagere uitstoot aan CO2. Ook in het gezamenlijk uitvoeren van de logistiek verwacht Kikkers veel CO2-besparing te halen uit de samenwerking met Agrifirm. Zo krijgt Triferto de beschikking over de locaties in Drachten en Oss, waarvan uit Agrifirm de meststoffen distribueert.

Voor Triferto, onderdeel van het familiebedrijf Brokking, is dit de derde overeenkomst in korte tijd. In juli vorig jaar kondigde het bedrijf aan het Belgische Pillaert Meststoffen over te nemen. In december werd bekend dat Triferto gaat samenwerkingen met de inkoop van meststoffen met de Duitse coöperatie RWZ

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze video? Laat het ons weten

Achtergrond Voer

Consolidatie in voersector: grote vissen en klein bier

Interview Dick Hordijk

'Als Agrifirm nu de tering naar de nering zetten'

Nieuws Jaarcijfers

Miljoenenverlies dwingt Agrifirm tot reorganisatie

Analyse Voer

Middelgrote voercoöperatie ook vatbaar voor krimp

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden