X

Robotmelken en weiden combineren. Dat doet u zo

Het lijkt een tegenstelling: robotmelken en weiden. In de praktijk blijkt dat met de juiste voorzieningen, gecombineerd met de juiste managementmaatregelen robotmelken en weiden goed kunnen samengaan. Dit laat de vierde aflevering zien van Levensduur Managen.

Weidegang combineren met robotmelken vraagt wel slim en effectief managen van de melkveehouder, wil het tot een succes leiden. Als het niet goed gaat, ontstaan problemen met productie, gezondheid en vruchtbaarheid en kan het juist voor meer gedwongen afvoer zorgen. Bij robotmelken en weiden is de uitdaging de grasopname af te stemmen op het rantsoen in de stal voor een optimale productie, gezondheid en vruchtbaarheid

Er is wellicht meer mogelijk dan vaak wordt gedacht om de voordelen van weiden voor de levensduur te combineren met het arbeidsgemak van robotmelken. Melkveehouder Jan Abbink in Vorden melkt met een Delaval melkrobot en wil blijven weiden. In deze video laat hij zien hoe hij dat aanpakt, in overleg met zijn adviseur. En wat blijkt: een langere levensduur, dat is makkelijker dan u denkt.

Sinds februari 2015 publiceert Valacon-Dairy in samenwerking met Boerenbusiness.nl videofilms over verlenging van de levensduur. In het kader van het landelijke project Duurzame Zuivel Keten (DZK) wordt gestreefd naar een verlenging van zes maanden in 2020.

8 Juni 2015|Levensduur Managen 4

1 reactie
Reacties Reageer
Gebruiker
Henk durk 9 Juni 2015
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/videos/levensduurmanagen/video/10864121/Robotmelken-en-weiden-combineren.-Dat-doet-u-zo]Robotmelken en weiden combineren. Dat doet u zo[/url]
Ik zie veel hekjes en begeleiding
Hier geen gedoe
Gewoon het hek open en laat de koeien vrij
Ik ben met 2,7 melkingen dik tevreden
1ding is zeker robot melken en weiden gaat prima samen
U kunt niet meer reageren.