Melkveestapel

melken koeien melkrobot

Nieuws Melk

Ophef over nieuwe voorwaarden JoinData

Agrarisch data-inzamelaar en distributeur JoinData zorgt voor ophef bij melkveehouders en ook gebruikers met de nieuwe voorwaarden voor 2024. Gebruikers worden plotseling geconfronteerd met stevige tarieven, melkveehouders mopperen over dubbele betaling en JoinData legt de aansprakelijkheid voor eventuele dataproblemen buiten zichzelf.
Maandag 09:00 uur
koeien ierland

Nieuws melk

Ierse veehouder in zelfde schuitje als Nederlandse

Ierse melkveehouders mogen minder problemen hebben met de vergunningverlening dan hun Nederlandse collega's. Ook is de belangenbehartiging minder verdeeld. Voor het overige zitten ze voor een groot deel in hetzelfde schuitje: de melkprijs is laag, de kosten zijn hoog en ook zij hebben grote problemen met derogatie en mestafzet.
28 November 2023
kalf

Nieuws Politiek

Parlement stemt voor importverbod kalveren

Een meerderheid in de Tweede Kamer heeft gisteren (26 september) gestemd voor een motie van de Partij voor de Dieren (PvdD) om een einde te maken aan de import van kalveren. Ook zou er verplichte beschutting voor dieren in weilanden moeten komen.
27 September 2023
melken koeien

Analyse fosfaatrechten

Prijzen fosfaatrechten tot nog toe relatief laag

De markt voor fosfaatrechten is dit jaar tot nog toe een tamme markt, zeker als het gaat om de prijsvorming. Waar in andere jaren gemakkelijk de €140 per kilo werd aangetikt voor kooprechten (ook in de eerste helft van het jaar) wil de prijs dit jaar niet boven de €134 komen.
28 Juni 2023
veevoer VanDrie Group

Nieuws Eiwitrijke voeders

VanDrie Group stapt in teelt van veldbonen

De VanDrie Group start een project voor de teelt van veldbonen in Nederland. Doel is om meer eiwitrijke voeders voor kalveren dichtbij te telen en te gebruiken. Het familiebedrijf uit Mijdrecht zoekt interesse bij kalverhouders en akkerbouwers. Met de teelt van veldbonen wil de VanDrie Group ook een bijdrage leveren aan een grotere stikstofbenutting en CO2-reductie in Nederland.
22 Juni 2023
A-ware Food Group

Nieuws melk

Twee miljard kilo meer melkimport door krimp vee

De Nederlandse zuivel zal, als de stikstofplannen doorgaan, in 2030 zo'n 2 miljard kilo meer melk gaan importeren uit België en Duitsland. Dit is nodig om het verlies aan melk in eigen land te compenseren.
13 Juni 2023
melkveebedrijf koeien belgie

Nieuws melk

Melkleverantie België omhoog, verwerking daalt

De Belgische melkveehouderij en zuivelsector hebben een bijzonder 2022 achter de rug. De melkleveranties namen vorig jaar toe, vooral in Vlaanderen, maar de verwerking van melk in het land daalde.
9 Juni 2023
Leonie Chapel

Interview Leonie Chapel

Tegensprekende data over leden en aantal boeren

Data over boerenbedrijven sluiten tussen de verschillende overheden en organisaties lang niet altijd op elkaar aan. Boerin en onderzoeker Leonie Chapel-Bosch heeft de afgelopen vijf jaar onderzoek gedaan naar de correlatie en de betrouwbaarheid van de agrarische data en naar het aantal leden van LTO. 
11 Maart 2023

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox