Uitvoering verdrag

Hedwigepolder definitief Natura 2000-gebied

17 Februari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 4 reacties

De Hedwigepolder is maandag door de staatssecretaris van Economische Zaken voorlopig aangewezen als Natura 2000-gebied. Dat is gebeurd op grond van artikel 12, derde lid, van de Natuurbeschermingswet 1998.

De voorlopige aanwijzing betekent dat estuariene natuur ontwikkeld wordt met een omvang van
minimaal 440 hectare in de Hertogin Hedwigepolder en het noordelijk gedeelte van de Prosperpolder (Vlaanderen). Hiermee houdt Nederland zich aan het verdrag met het Vlaams Gewest. Het gebied maakt onderdeel uit van het bestaande Natura 2000-gebied Westerschelde & Saeftinghe.

Het realiseren van estuariene natuur vindt doorgang middels uitbreiding (ontwikkeling) van de habitattypen Estuaria (H1130), Zilte pionierbegroeiingen (H1310A) en Schorren en zilte graslanden (H1330A). Om deze verplichting uit te voeren stellen de staatssecretaris van Economische Zaken en de minister van Infrastructuur en Milieu een Rijksinpassingsplan vast als bedoeld in de Wet ruimtelijke ordening.

De voorlopige aanwijzing geschiedt gelijktijdig met de vaststelling van dit Rijksinpassingsplan. Door de voorlopige aanwijzing valt de Hedwigepolder onder het beschermingsregime van de Natuurbeschermingswet 1998, zodat de effectiviteit en het doel van het Natura 2000-netwerk is geborgd.

Dit is noodzakelijk omdat activiteiten in en om de Hedwigepolder geen nadelige gevolgen zullen hebben voor de ontwikkeling van het gebied tot estuariene natuur en de uit te breiden en te ontwikkelen natuurwaarden. Bezwaar maken moet binnen zes weken na publicatie in de Staatscourant.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
4 reacties
schoenmakers1 17 Februari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10844565/Hedwigepolder-aangewezen-als-Natura-2000-gebied]Hedwigepolder aangewezen als Natura 2000 gebied[/url]
zou het niet meer normaal zijn om eerst het eigendomsrecht te verkrijgen voordat men de gronden totaal waardeloos maakt, of hoort dit bij het onderhandelingsproces
cagri 17 Februari 2014
Neen schoenmakers 1, dit past toch volledig in het weg-pest beleid dat de Nederlandse en Belgische regering voeren als het op landbouw aankomt. Als men binnen enkel jaren voedsel tekorten heeft en dan aan veel te dure prijzen moet eten aankopen zal het ook wel weer aan "de boer" liggen zeker.
Sorry 17 Februari 2014
Het beste is het huidige kabinet onder water te zetten ipv goede landbouwgrond, Mevr. Dijksma beseft niet wat dit voor Zeeland betekent laat staan dat ze ooit iets heeft meegemaakt. Dit kabinet presteert niets tot heel erg weinig, breekt alles af investeert in homobelangen in Rusland ipv economische relaties met Rusland op te bouwen, dit zou een impuls voor onze export kunnen zijn! Onze premier Rutte is dagelijks brandjes aan het blussen en te overleven met z'n kabinet, maar voor a.s. verkiezingen 19 maart vvd/ pvd(a)-rommel links te laten liggen is het beste signaal! Op landbouw gebied / belangen is alles al afgebroken daar hebben onze organisaties behoorlijke liggen slapen! we hebben daar niets meer te vertellen.
agriklootje 18 Februari 2014
ik stem op boer koekoek
René Valk 18 Februari 2014
Het beste besluit wat deze regering in zijn bestaan heeft genomen ! Het MOET estuaria natuur worden dat is tot in hoogste instantie beslist ! Die pachter heeft moeite om iets anders te vinden maar die rijke Belg weet van gekkigheid niet wat hij met zijn geld moet doen. De pachters uitzuigen in deze polder zal niet meer mogelijk zijn ! dus eindelijk gerechtigheid !
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Achtergrond Stikstofstemming

Demissionaire twijfelaars en achterafdenkers

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden