Farmers Funding breidt uit

Geld is geen probleem voor agrarische bedrijven

4 April 2016 - 2 reacties

Farmers Funding in Lelystad heeft haar dienstverlening uitgebreid met bedrijfskundig en bancair advies aan agrarische ondernemers. Een jaar geleden is Farmers Funding begonnen als het eerste agrarische crowdfundingplatform van Nederland. Nu gaat het bedrijf agrarische ondernemers begeleiden financiering voor hun investeringen te realiseren.

Dit heeft Farmers Funding bekend gemaakt. Het bedrijf heeft het afgelopen jaar gezien dat in de agrarische sector veel behoefte is aan begeleiding in het aantrekken van kapitaal via de reguliere bancaire dienstverleners. Banken leggen de lat voor financiering steeds hoger, terwijl de kapitaalbehoefte binnen de agrarische sector stijgt. Niet alleen de kredietmarkt is sterk veranderd, ook het risicoprofiel van agrarische ondernemingen is gewijzigd. De volatiele prijzen op de agrarische markten doen de financieringsrisico’s voor de banken stijgen. Deze ontwikkelingen leiden tot complexe vraagstukken bij agrarische financiering, constateert Farmers Funding.

Veel behoefte aan begeleiding in het aantrekken van kapitaal via de reguliere bancaire dienstverleners

Het bedrijf zegt daardoor verder te kijken dan alleen de bank en andere oplossingen te zoeken voor agrarische bedrijven. Bijvoorbeeld een gestapelde financiering, met naast het bancaire krediet ook een kapitaalsinjectie via een investeerder of via crowdfunding. Dit vergroot volgens Farmers Funding de haalbaarheid van financiering naar eigen zeggen met meer dan de helft. Met een goed gefundeerd businessplan is geld geen probleem voor agrarische bedrijven, stelt Farmers Funding.

Om deze nieuwe vorm van dienstverlening uit te bouwen heeft Farmers Funding de heer Peter Pals aangetrokken als directeur-aandeelhouder. Pals komt van Rabobank, waar hij onder meer sectormanager Food & Agri is geweest bij Rabobank Nederland. Ook heeft hij leiding gegeven bij een bankbedrijf in Zuidwest-Nederland. Farmers Funding blijft ook actief in de begeleiding van financieringsbehoefte via crowdfunding. Het pallet aan financieringsmogelijkheden wordt dus uitgebreid met bancaire financiering, leasing, grondfinanciering en het matchen van investeerders aan ondernemers.

Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
Awbierens 4 April 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/finance/artikel/10869044/Geld-is-geen-probleem-voor-agrarische-bedrijven]Geld is geen probleem voor agrarische bedrijven[/url]
Een stukje extra kennis,naast teelt en afzet , kan van grote waarde zijn.
Goede begeleiding in een steeds kennis en kapitaals intensieve sector is en blijft noodzakelijk.Innovatie en onderzoek coordineren samen met het behouden en beschikbaar zijn van die kennis voor de hele keten is van groot belang voor de Landbouw.
Gerrit 5 April 2016
Als je zo ver moet gaan voor financiering is dat het einde van het traditionele boerenbedrijf en wordt je echt slaaf van de banken en investeerders.Het is niet alles goud wat blinkt op het platteland. Blijf met beide benen op de GROND!
albertos 1 Mei 2016
ga anders boeren dan een tradionele boer kan een uitdaging zijn door bijv minder koeien te gaan melken mest aanvoeren en voer te verkopen
U kunt niet meer reageren.
Boerenbusiness Award

Win jij dit jaar de Agribusiness Award?

Maak kans op een mediapakket en een vervolgtraject van ABN AMRO

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

Geld lenen zonder gedoe van familie en vrienden

Aangeboden: Farmers Funding & Advies

'Boer voor het leven?' Hoe staat het met uw motivatie?

Nieuws Melk

Arla verhoogt nabetaling over 2021 met helft

Nieuws Financiering

Stijgende kredietkosten op til voor Nederlandse boer

Blijf op de hoogte

Mis niets en schrijf je in voor onze gratis dagelijkse nieuwsbrief