Keuze voor nieuwe premier

Italië veroorzaakt opnieuw onrust op financiële markt

22 Mei 2018 - Redactie Boerenbusiness

De Italiaanse staatsobligaties zijn in zwaar vaarwater geëindigd door de politieke risico’s die de nieuwe regering mogelijk met zich meebrengen. Dat meldt Business Insider.

Het naar voren schuiven van een onbekende professor als nieuwe premier zorgt voor de nodige rillingen op de financiële markten. De spreads in de eurozone zijn danig groter geworden. Daarmee veroorzaakt Italië wederom voor spanningen op de financiële markten.

Nieuwe premier
Het voornemen van de 'populistische' partijen (Vijfsterrenbeweging en Lega Nord) om de nauwelijks bekende hoogleraar privaatrecht Giuseppe Conte te benoemen als nieuwe premier van Italië is slecht gevallen bij veel beleggers. Dat is niet alleen merkbaar op de aandelenbeurs in Milaan, maar ook te zien aan de rendementen op staatsobligaties, die behoorlijk zijn opgelopen.

Volgens Bloomberg is het effectief rendement op de Italiaanse 10-jarige staatsobligaties gestegen tot 2,31%. Op 15 mei was dat nog 1,95%. Het rendement op de 10-jarige Duitse Bunds, een belangrijke indicator van politieke stress in de eurozone, is inmiddels gedaald tot 0,56%.

Lees meer op BusinessInsider.nl:
Dit wordt de nieuwe premier van Italië
9 belangrijke dingen die zich nu afspelen in de wereld
Aandeelhouders Shell stemmen tegen resolutie strengere milieudoelstellingen

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden