LTO

Nieuws Verkiezingen

LTO-voorman moet niets hebben van Thierry Baudet

19 Maart 2019 - Wouter Baan - 62 reacties

Forum voor Democratie stevent woensdag 20 maart af op een grote verkiezingswinst, en ook bij de boeren valt de partij van Thierry Baudet in de smaak. Marc Calon, de voorman van LTO Nederland, zegt in een interview met het Financieele Dagblad (FD.nl) dat hij niets voelt voor dit populistische gedachtegoed.

Als partijen als Forum voor Democratie of de Partij voor de Vrijheid (PVV) het in Nederland voor het zeggen krijgen, dan is het volgens de voorman aannemelijk dat de grenzen dichtgaan en de euro verdwijnt. Hij denkt dat dit desastreus uitpakt voor Nederland, gezien we wereldwijd de tweede grootste exporteur van landbouwgoederen zijn. In het interview met FD.nl waarschuwt hij voor het gedachtegoed van Thierry Baudet en Geert Wilders.

Populisten kozen voor brexit 
Calon wijst eveneens naar de populistische bewegingen in Duitsland en Frankrijk, waar 'Alternative für deutschland' en 'Rassemblement National' groot zijn. In het Verenigd Koninkrijk hebben de populisten volgens de voorman van LTO Nederland voor de brexit gekozen, wat ook slecht kan uitpakken voor de Nederlandse agrarische sector.

De voorman is tevens van mening dat de gehele Nederlandse economie slecht af is wanneer de politiek besluit om de grenzen op te trekken.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
62 reacties
waterwilg 19 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10881728/lto-voorman-moet-niets-hebben-van-thierry-baudet]LTO-voorman moet niets hebben van Thierry Baudet [/url]
wij moeten niets hebben van Marc Calon
brink 19 Maart 2019
FvD is zo populair omdat de LTO en politieke partijen weinig meer voor boeren betekenen. Het resultaat ontbreekt. Het beleid is teveel gericht op positief resultaat voor de rest van de keten. De boer en het boerenerf zouden meer centraal moeten staan.
Abonnee
melkert 19 Maart 2019
het is van een populistische niveau dat gelijk staat aan dat van een kind van 12.
jammer dat deze man zich zo moet profileren , ondoordacht.

Een kat in nood maakt rare sprongen, hoeveel boeren zijn nog lid van die club?
Narcos 19 Maart 2019
Bah, deze “voorman” probeert op de valreep nog even zijn eigen politieke vriendjes te matsen. Zelf uitgerangeerd op het pluche, toch nog even proberen zieltjes bij FvD weg te vissen.
Man!!, ga je eens bezig houden met datgene waar je voor zou moeten staan; de sectorbelangen verdedigen.
Gok zo maar dat deze oproep als een boomerang terug komt, alleen snappen ze dat niet bij de lto bonsen.
???!!! 19 Maart 2019
BEDANKT VOOR HET STAMADVIES
Bep 19 Maart 2019
Dit krijg je als je zelf niets of te weinig voor je leden doet. dan luisterd er niemand meer na je en gaat alles anders lopen. en volgens mij weten de gevestigde orde niet meer wat Democratie betekend.
Bert 19 Maart 2019
Bang dat aan zelfverrijking een einde komt??
nuchter 19 Maart 2019
He LTO bestaat dat nog altijd??
Abonnee
Kjol 19 Maart 2019
Zonder Calon zou het er voor boeren aardig wat beter voorstaan.
Jan4072 19 Maart 2019
Hoe goed is Calon op de hoogte met de politiek? Niet echt. Engeland heeft niet door populisme voor de brexit gekozen maar door de oude conservatieve aanhang. En ik ben ook nog niet vergeten hoe hij (Calon) vorig jaar blunderde met de oormerk catastrofe. Het kan niet zo slecht worden of FvD is beter voor de boer dan Calon.
Abonnee
pokkenkop 19 Maart 2019
Jan4072 schreef:
Hoe goed is Calon op de hoogte met de politiek? Niet echt. Engeland heeft niet door populisme voor de brexit gekozen maar door de oude conservatieve aanhang. En ik ben ook nog niet vergeten hoe hij (Calon) vorig jaar blunderde met de oormerk catastrofe. Het kan niet zo slecht worden of FvD is beter voor de boer dan Calon.
Dit is de grote fout die de oude bestuurders maken. Het tekend de arrogantie en hang naar macht.
Trumph heeft ook gewonnen door zijn stemmen te winnen op het platteland en niet in de randstedelijke gebieden.

Calon sluit blijkbaar liever aan bij de zittende macht (in de hoop nog wat baantjes te scoren) dan te luisteren naar wat er onder de achterban leeft.
pieter 19 Maart 2019
een inkoppertje. Calon is lid van de PvdA. Niet zo gek dus dat hij gek wordt van Baudet.
Harry K 19 Maart 2019
Het was volgens Calon ook aannemelijk dat boeren massaal fraudeerden. Nee, Calon spreekt slechts voor zijn eigen pluche, nooit anders gedaan ook (google maar op Blauwe Stad Groningen en Calon..)
Ooit was de EU een zegen voor de boeren, nu wordt dat instituut misbruikt tegen de boeren. Heb ik het nog niet eens over de vriendjespolitiek en de extreme zelfverrijking welke daar plaatsvindt.
Soms is een organisatie zó intens verrot, dat je deze beter kan opheffen dan oplappen.
Dan weer opbouwen is natuurlijk prima.
En zelfs al zou er te weinig boerenkennis binnen FVD aanwezig zijn, zelfs dat is in deze geen argument om niet op FVD te stemmen wanneer je jou niet wil laten besotermieteren door de klimaatkliek.
Dan mag je daarvoor o.a. de ouderenzorg en onderwijs niet laten uithollen.
Die zijn beide al beschamend, maar je zou dan werkelijk inhumaan zijn.

Abonnee
L.Boer 19 Maart 2019
een stem op Baudet is een stem tegen Europa,
daar willen we als agrarische sector tot niet uit.
//// 19 Maart 2019
Baudet wil gewoon aangeven dat hij de Nederlandse belangen in Europa harder wil verdedigen dan dat nu gebeurt. Baudet wil de EU helemaal niet verlaten als het erop aankomt. Ze probeerde hem vorige week op dit punt nog als draaier weg te zetten.
antje 19 Maart 2019
los van de mening van dhr. Calon,(hij zegt ook niet dat je op de p.v.d.arbeid moet stemmen) mede boeren gebruik je verstand en stem vooral niet op deze populistische partijen en ook niet op de p. v. d. dieren, dan schiet je in eigen voet. Wees verstandig. Uit E.U. en geen buitenlanders meer er in..... een ramp we hebben ze nodig......
Harry K 19 Maart 2019
@L.Boer:
FVD wil de uitdijende bemoeienis van de EU een halt toe roepen en
eurosceptische coalitie bouwen. Gezien de Europese bemoeienis om middels fosfaat- en stikstofplafonds de Nederlandse boeren een concurentie-hak te zetten, en de geldstromen naar het zuiden en de immigratie naar het noorden, een prima koers!
Bron: https://youtu.be/dkT04q6aF0Y?t=7m30s
Zoete Biet 19 Maart 2019
Nederland vol laten stromen met buitenlanders geeft meer gevaar dan het klimaat.
Klaas heringa 19 Maart 2019
Zo jammer dat deze PvdA corfee iedereen de maat meet terwijl
Meneer zelf zich zelf omhoog heeft gelikt via de PvdA. Alles
Voor een.baantje.bij gebrek.aan.beter voorzitter van LTO.
Niet zo mooi allemaal.

piet 19 Maart 2019
zo is ook pim fortuin weggezet door pvda ers en consorten,was de enige politici die zich hard maakte voor de nertsenfokkers.
Jp 19 Maart 2019
Fvd wil voornamelijk immigranten binnen laten die iets bijdragen aan de samenleving/economie.
jantje 19 Maart 2019
Wat doet LTO voor de boeren de laatste jaren ? Helemaal niets als je het mij vraagt. Ben eigenlijk verbaasd dat zoveel mensen weinig in LTO zien. Ik ben zelf al meer als 10 jaar geen lid meer. En stemmen, dat ga ik doen op Mr. Hiddema. Zo als die de kamer uitleg geeft over het niet willen toepassen van bestaande regelgeving. Ik zou me kapot schamen als ik minister was.
Abonnee
poolboy 19 Maart 2019
Calon is de verpersoonlijking van de ondergang van LTO. Hij raakt zo niet het gevoel van de hard werkende boer. Hij is waarschijnlijk in zijn jeugd in een pan tomatensoep gevallen.
Roder dan rood.

Jammer want de boer kan juist nu een sterke leider en goed functioneren LTO gebruiken. Helaas.

Blijkbaar moet het eerst tot de grond toe worden afgebroken voor dat het weer opgebouwd kan wordenPiet s 19 Maart 2019
Hieebij ga ik morgen mn lidmaatschap opzeggen
Abonnee
nn 19 Maart 2019
Bidet heeft geen inhoud.
Is voor een betere koopkracht alsof anderen daar tegen zijn.
CO2 heeft hij zeker niet begrepen. Dom figuur.
Van Koten en de Bie hadden met de tegenpartij voor jou en voor mij
een beter programma.
agrifurby 19 Maart 2019
Nou meneer Calon,
wat is erger: iets lastiger zakendoen als überhaupt een nexit zou gebeuren nav FvD of PVV of meer waarschijnlijk sowieso de helft van de veehouderij om zeep als links Nederland zijn zin gaat krijgen. VVD en CDA moeten omwille van een meerderheid zich laten geselen door Groenlinks. PVDA staat voortaan aan de zijlijn, zich niet realiserende dat door een generatiewissel de aansluiting half weg is gevallen.
Het midden bestaat niet meer, alles is gepolariseerd in NL. Dus de debatten ook. Zakelijk gezien dient een LTO voorzitter begrip te hebben voor alle standpunten uit de achterban, ook die FvD stemmen
Kjol 19 Maart 2019
nn schreef:
Bidet heeft geen inhoud.
Is voor een betere koopkracht alsof anderen daar tegen zijn.
CO2 heeft hij zeker niet begrepen. Dom figuur.
Van Koten en de Bie hadden met de tegenpartij voor jou en voor mij
een beter programma.
Erg warrig, hoop dat het verder goed met je gaat.
Hans 19 Maart 2019
Kan Calon niet eens is het werk gaan doen waar hij voor is ingehuurd, n.l. belangen van agrarisch Nederland behartigen. LTO Nederland lijkt meer op een politiek doorgeefluik met slappe knieën. Ik kan met nog de actie #watkrijgtdeboer van vorig jaar herinneren. Opgezet en vervolgens kritische reacties ontvangen en in plaats hierop te reageren of de fout te herstellen was de actie binnen twee weken alweer van de baan. Aan zo'n belangenorganisatie heb je niks. Gelukkig springen er een paar politieke partijen in dat gevallen gat. Ook goed om tegengas te geven aan de "anti" landbouwpartijen" die een onjuist en vertekenend beeld geven van de agrarische sector in Nederland.
Frans 19 Maart 2019
Calon, de nieuwe Melkert van de PvdA die opkomende politici basht? Beetje zielige man die voorman van de boeren zou moeten zijn. Het enige wat hieraan linkt is het salaris wat hij er voor krijgt, onverdient.
Jpk 20 Maart 2019
Willen we kwalitief en smaakvol producten blijven telen kunnen we de gewasbeschermingsmiddelen niet missen natuurlijke middelen scoren zeer slecht op de co2 uitstoot jpk
Abonnee
kaaskop 20 Maart 2019
Waarom gaat het elke keer fout als deze man in de landelijke pers komt. Ik denk dat het zijn persoonlijke arrogantie is die het steeds mis laat gaan. Uiteindelijk wordt het altijd weer een Calon show.

Er zou toch een communicatie afdeling moeten zijn die dit stuurt.
LTO... 20 Maart 2019
Met een PVDA'er als voorman van de landbouw worden we beter van zeker.. asjeblieft zeg Calon! Ga liever tegen een PvdD, sp, Gl en pvda in.. maar onee calon is zelf een linkse!!
LL 20 Maart 2019
Mensen die hun gebrek aan capaciteiten proberen te verbergen komen vaak arrogant over.
Henk 20 Maart 2019
5 jaar geleden mijn lidmaatschap opgezegd bij de ZLTO, nog geen dag spijt van gehad, Die 1500 euro lidmaatschapsgeld kun je zoveel beter investeren/besteden. Lid geworden van de ondernemersvereniging in ons dorp, voor iedereen aan te raden, andere ondernemers, andere problematieken. Kun je nog wat van leren voor (110 euro) 3 gezellige avonden per jaar. Sponsering sportclub van onze dochter (125 euro) waardering krijg je hier voor terug. Besteed het overige per jaar eens aan wat extra aankleding van je erf (beplanting info bord), aan een externe adviseur, of aan een weekend of midweekje weg met je gezin. Hier krijg je energie en waardering van je omgeving voor terug. Kun je er weer een jaartje tegenaan. Lto is een ambtenarenclubje (verlengstuk overheid) geworden die er vooral voor hun eigen salaris zitten, de boeren zijn slechts bijzaak geworden. Kies vandaag nog voor jezelf.
Jpk 20 Maart 2019
Dit is het resultaat van pappen en nathouden door lto en nfo is de sector al gedecimeerd omdat de lto en nfo echt niet weet wat erspeelt onder deleden j backe zorgt ervoor dat reglone verboden door ondeskundig over plantgezondheid te praten .brat steas van groen scoort onmiddelijk .maar de telers zitten met gebakken peren .paard en wagen van schouten gaat niet werken
jan34 20 Maart 2019
en ik moet niets hebben van die belgische blaaskaak met fietsenrek.
als we de EU niet (terug)hervormen tot de EEG klapt implodeert het construct (wat mij betreft).
Ton Westgeest 21 Maart 2019
Dit gebeurt er dus als je allerlei gekkigheid wil doorvoeren met het klimaat. Liegen dat CO2 de verwarming van de aarde zo ontzettend beïnvloedt.
Arrogante kandidaten die ons de les lezen,keer op keer liegen en bedriegen. De deur wijd openzet voor alle migranten en ons belastinggeld gewoon meegeeft met Polen en andere Oostblokkers.
CHAPEAU NEDERLAND.
speklap 21 Maart 2019
brabant kan met deze uitslag niet anders dan het huidige beleid mbt veehouderij stopzetten en terugdraaien!!!
sp en d66 trek je conclusie!
Petatje 21 Maart 2019
Ja precies Ton. En LTO voorzitter heeft bij voorbaat de boerendeur dicht ge gooid. Tijd voor een ander bestuur daar met net zoveel Elan,, krijgen ze wellicht wat leden terug.
Abonnee
melkert 21 Maart 2019
poeh, daar zit mijnheertje voorzitter er weer flink naast. De arme schapen (lees leden) in het hok van de rode hoek willen drijven.
Het heeft weer aafrechts gewerkt. Niemand luistert er naar. FVD grootste partij ()ook onder mijn collega's als ik het zo hoor)

Tja en dan zal mijnheertje de voorzitter ook nog om tafel moeten met Baudet en consorten. Dat zal een goede samenwerking op leveren.
Terwijl FVd wel de goede punten heeft voor de landbouw, en daar slaat de boer op aan.
Stoppen met die klimaatgekken toestand , landbouw meer respect, en eerlijke verdeling van EU gelden.
Abonnee
Boer Jan 21 Maart 2019
Sluit me bij de opmerking aan, wat een farce is deze voorzitter.
Bij een probleem direct mee heulen met de linkse ambtenarij, boeren geen rugdekking verlenen en bij cruciale zaken geen stelling durven nemen om het boerenbelang te verdedigen.
Fosfaatkwestie, Fipronil zaak, almaar afzeiken van GBM, en ook nog extra opdracht aanvaarden aan "de klimaattafel", dit terwijl de landbouwsector het op dit vlak juist wél goed doet!!
Maar ja; als ze zelf al een groene halve activist als onderhandelaar sturen, weet je de uitkomst bij voorbaat.

Door het succes van Baudet, kan deze waanzin wellicht enigszins gestopt worden,,,, ondanks een negatief stemadvies. Amen.
Abonnee
juun 21 Maart 2019
Zo die Calon mag ook vertrekken eindelijk lees maar eens goed wat Baudet over bestuurders zegt de spijker op de kop mijn dag kan niet meer stuk.
Joost 21 Maart 2019
Gelukkig er nog iemand die de totale idioterie van dat zogenaamde Forum voor Democratie ter discussie stelt. Zodat we niet allemaal achter 1 idioot aanlopen die gewoon alles negeert wat er op ons af komt. Kop in het zand en terug naar de tijd dat we de stront in de beek pleurden en de ddt met de schep over de broeibak in de tuin smeten. Terug naar de tijd dat medewerkers knechten waren die je te pas en te pas kon koeieneren. Terug naar de tijd dat er slechts 1 iemand de richting aangaf en de rest van het volk er dom achter aan liep. 1939.
Abonnee
ex lid 21 Maart 2019
Geeft maar weer eens aan hoe weinig gevoel ze hebben met hun achterban.
LTO is te vergelijken met de PVDA , ze luisteren niet naar hun leden, gaan voor eigen eer en glorie , en een baantje hebben is belangrijker dan het uitvoeren van de opdracht van je leden.

Lekker in het pluche de boel verdelen onder elkaar , en minachtend snuiven naar je achterban. Daar hebben we deze week een mooi staaltje van gezien. ff nog een stemadviesje geven aan de domme boertjes.......

Weltrusten LTO
Narcos 21 Maart 2019
Joost schreef:
Gelukkig er nog iemand die de totale idioterie van dat zogenaamde Forum voor Democratie ter discussie stelt. Zodat we niet allemaal achter 1 idioot aanlopen die gewoon alles negeert wat er op ons af komt. Kop in het zand en terug naar de tijd dat we de stront in de beek pleurden en de ddt met de schep over de broeibak in de tuin smeten. Terug naar de tijd dat medewerkers knechten waren die je te pas en te pas kon koeieneren. Terug naar de tijd dat er slechts 1 iemand de richting aangaf en de rest van het volk er dom achter aan liep. 1939.
Rustig Joost, het doet ff zeer als je als groene aanhanger je subsidiestroom ziet opdrogen door wellicht ander beleid. Maar terug naar 1939 gaan we niet meer halen.
Ff paar dagen chillen, en de verwarring zakt wel weg.
Abonnee
kaaskop 21 Maart 2019
Joost schreef:
Gelukkig er nog iemand die de totale idioterie van dat zogenaamde Forum voor Democratie ter discussie stelt. Zodat we niet allemaal achter 1 idioot aanlopen die gewoon alles negeert wat er op ons af komt. Kop in het zand en terug naar de tijd dat we de stront in de beek pleurden en de ddt met de schep over de broeibak in de tuin smeten. Terug naar de tijd dat medewerkers knechten waren die je te pas en te pas kon koeieneren. Terug naar de tijd dat er slechts 1 iemand de richting aangaf en de rest van het volk er dom achter aan liep. 1939.
Nou joost , even een pilletje onder je tong.
Waar ben je bang voor?
Dat je klimaatplannetje niet lukt, omdat er mensen zijn die wel nuchter kunnen nadenken (boerenverstand).
JE bent gaan geloven in de groenepraatjes van de linkse steuntrekkers en subsidieslurpers.

Je mag best in je elektrische autootje blijven rijden hoor, en het is geen enkel probleem dat jij op de fiets op vakantie gaat omdat vliegen niet goed is voor het milieu. Dat is je eigen keuze. Maar laat de andere dan ook hun eigen keuze maken, en leg dat niet dwingend op.

Geniet van je zoutrijke soja burger en je stoomslurpende warmte pomp, maar laat ons gewoon ondernemen met respect voor natuur en mens.
schoenmakers1 21 Maart 2019
nee Joost, zoals heden te dagen, iedereen die vroeg op wil staan om met werken iets op te bouwen te pas en onpas koeioneren en te ontmoedigen
Dikke Deur 21 Maart 2019
Volgens mij wordt hier vaak door één en dezelfde persoon gepost, telkens onder een andere naam. Of zijn er werkelijk velen zo dom dat ze niet weten wanneer ze een "d" of een "t" moeten schrijven (maar tegelijkertijd wel zo geniaal zijn dat ze na jarenlang in een koeienkont te hebben gestaard meer van het klimaat weten dan mensen die daar echt voor gestudeerd hebben).

Hoeveel RoundUp moet je hebben gesnoven om als Nederlandse boer te stemmen op FvD? De sector kan niet zonder vrije uitvoer van het product, noch zonder de vrije invoer van goedkope arbeidskrachten uit Oost-Europa. Zonder Polen zouden veel gewassen wegrotten op het land of bij verpakkingsbedrijven waar ook bijna geen Nederlander meer te vinden is.
???!!! 21 Maart 2019
Dikke D: sector gaat 100% zeker voor 100% kapot aan huidig beleid.
maar niet alleen de sector, heel NL gaat ook kapot: elke kansje op concurrentienadeel pakt de regering direct aan.
Dikke Deur 21 Maart 2019
100% zeker....100% kapot.....heel NL.....elk kansje.....

Als Nederland ergens aan kapot zou gaan dan toch vooral aan dit soort feitenvrij geschreeuw.
peter 21 Maart 2019
@ dikke D
Waarom stoppen zoveel boeren en mkb. dan? en hebben jongeren er geen zin meer in? Kun je dat even nader toelichten aub?
Dikke Deur 21 Maart 2019
Peter,

Om een beetje bij het onderwerp van bovenstaande discussie te blijven : ik denk niet dat boeren stoppen omdat Nederland in de EU zit of dat ze er het bijltje bij neer gooien omdat er arbeidsmigranten naar Nederland komen. Toch 2 voorname pijlers van het verder magere FvD-programma.

Los van het feit dat ik me in de milieu- en klimaatdiscussies liever laat informeren door mensen die er verstand van hebben in plaats van te luisteren naar iemand die er trots op is dat hij zijn opleidingen geschiedenis en recht heeft afgerond, merk ik ook op dat het zeker niet alleen de overheid is die met "lastige regeltjes" komt. De eisen die het grootwinkelbedrijf tegenwoordig stelt aan pesticidegebruik, dierenwelzijn en arbeidsomstandigheden gaan vaak veel verder dan wat wettelijk vereist is.
Boer bewust 21 Maart 2019
De eisen van het grootwinkelbedrijf gelden met name om meer inkoopmacht te ktijgen, hogere saldos te creeren en de consument beetje voor de gek te houden.
Import producten mogen aan hele andere normen en eisen voldoen dan geproduceerd in eigen land.
Vlees, eieren, groentes noem maar op.
jan34 21 Maart 2019
Dikke Deur "door mensen die er verstand van hebben" er zijn diverse theorien en scenarios en omtrent klimaatverandering.
De Gore-hypnose heeft de politiek, niet de wetenschappers, ertoe gebracht om de CO2 fabel als DE waarheid te aanvaarden, proclameren en vervolgens een akkoord van Parijs te tekenen, zonder de implicaties ervan te kennen.
De wetenschappers die andere scenarios aanhangen worden door politiek en media eerst genegeerd en vervolgens afgeserveerd.
Zo werkt het in de populair wetenschappelijke, door ideologie gedreven, wereld.
Net zoals bij de vragen over het ontstaan van het leven (Toeval stelt de een, Schepping gelooft de ander), waarbij Schepping als een achterlijk idee wordt afgeserveerd. Dit terwijl juist veel wetenschappers in dit specialisme het nog niet zo weten.
Uw lichaam zit zo wonderlijk in elkaar, dat we dat, met alle onderzoek een eeuw lang nog niet eens begrepen wordt, laat staan het onstaan/ontwikkeling begrepen/verklaard kan worden. Toeval vraagt een heel groot geloof.

In uw beroep op wetenschappers zou het goed zijn die te benoemen en hun specialisme erbij te zetten, evenals de ideologie die zij aanhangen, want ook zij zijn (gelukkig) niet waardenvrij.
schoenmakers1 21 Maart 2019
ik ken ook een dikke deur, die is wel afhankelijk van de linkse politiek, gewoon omdat hij geen zin heeft om te gaan werken
Dikke Deur 22 Maart 2019
jan34,

Geen idee wat mijn lichaam met het oorspronkelijke onderwerp van de discussie te maken heeft, maar vooruit:

Ook al weet hij niet alles over het lichaam: bij ziekte ga ik toch liever naar een arts die er minstens 6 jaar voor heeft gestudeerd. Jij gaat blijkbaar net zo lief naar een historicus die je belooft dat alles wel meevalt zolang je dagelijks 2 glaasjes onverdunde ochtendurine tot je neemt.
Abonnee
beste 22 Maart 2019
die Calon is PVDA snap niet dat zo'n vent boegbeeld van LTO mag worden. hij maakt LTO kapot waar het voor opgericht is. ik zou zeggen nu moeten de boeren gaan beslissen wie hun boegbeeld moet worden bij de lto. nieuwe visie nieuwe mensen tijd voor verandering. het volk heeft voor de boeren gekozen. weg met Calon weg met klimaat. en wij moeten verandering afdwingen. we moeten en nieuwe koers gaan varen met nieuwe mensen. oproep aan alle ondernemers.
Abonnee
beste 22 Maart 2019
https://nl.wikipedia.org/wiki/Marc_Calons.
Abonnee
ikke 24 Maart 2019
vandaag het gesprek met priester Antoine Bodar gezien / gehoord mensen moeten jullie eens naar gaan kijken dat is commentaar zoals het hoort
Abonnee
droeftoeter 25 Maart 2019
Iemand toevallig de nieuwe oogst gelezen van t weekend?

Geen woord over Calon zijn interview en afschuw op FVD. Nu alleen lekker algemeen beetje neuzelen over de verkiezingen en dat FVD niet echt een partijplan heeft voor de landbouw. Nergens over Calon en zijn zoveelste uitglijer.

Propaganda is het, en het wegpoetsen van de zoveelste fout.
Abonnee
lto-er 29 Maart 2019
Nu ga ik toch ook twijfelen. Lees net onderzoek naar lto en daaruit blijkt dat ze minder dan 50% van de boeren nog als lid hebben. Maar ook dat de leden zelf ze een 5 geven voor hun prestaties.
En dan voornamelijk het landelijk bestuur.

Ik zou mijn conclusies trekken als ik het bestuur was.

Anders sluit ik mij aan bij die 53% en zeg ik op
Knelboer 6 April 2019
Calon bemoeit zich met FvD meer dan om de boeren
Hef de lto op
Die romijn zette de stal ook vol voor die beruchte datum
Wat heb je aan lto als ze alleen aan zichzelf denken en de leden niet agenderen op veranderingen , oplichters zijn het
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden