Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Nieuws Brexit

Kiezer straft May af voor brexit-chaos

3 Mei 2019 - Kimberly Bakker

Uit de eerste uitslag van de Britse gemeenteraadsverkiezingen van donderdag 2 mei blijkt dat de partij van premier Theresa May en de partij van oppositieleider Jeremy Corbyn flink zijn afgestraft door de Britse kiezer. Dit heeft volgens Britse media vooral te maken met de chaos rondom de brexit. 

Inmiddels is ongeveer 33% van de stemmen geteld en voor de partij van May en Corbyn zijn de eerste uitkomsten niet goed. Diverse Britse media schrijven dat de Conservatieven en Labour behoorlijke verliezen voor de kiezen krijgen. De partij van May (de Tories) staat voor nu op een verlies van meer dan 200 zetels. De partij van Corbyn levert tot op heden ruim 50 zetels in. 

Chaos door brexit
Vooraf was al duidelijk dat de woede rond de brexit een thema zou gaan worden bij deze gemeenteraadsverkiezingen. Volgens Britse media is de bevolking klaar met het geruzie rondom de brexit. Dit heeft namelijk ook voor veel problemen gezorgd op het gebied van onderwijs, zorg en sociale huisvesting.

Opvallend is dat de oppositiepartij Liberal Democrats, die in de Europese Unie wil blijven, juist op een grote winst staat. In totaal worden er 8.000 lokale zetels vergeven en de definitieve uitslag wordt vrijdag 3 mei aan het einde van de dag verwacht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Verenigd Koninkrijk

'Voedselzekerheid wordt als vanzelfsprekend gezien'

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden