Shutterstock

Nieuws Europees Parlement

Dit zijn de nieuwe leden van de landbouwcommissie

3 Juli 2019 - Jeannet Pennings - 1 reactie

De Nederlandse Europarlementariërs voor de komende 5 jaar zijn dinsdag 2 juli geïnstalleerd. In de Commissie Landbouw en plattelandsontwikkeling zien we een aantal bekende gezichten terug, maar er is ook plaats voor nieuwkomer Bert-Jan Ruissen van de SGP.

Jan Huitema (VVD), Annie Schreijer-Pierik (CDA) en Anja Hazekamp (Partij voor de Dieren) zijn ondertussen al bekende Nederlandse 'koppen' in de landbouwcommissie van het Europees Parlement. Ook in de komende 5 jaar zullen zij opnieuw zitting nemen in de commissie.

Daarnaast krijgt ook Bert-Jan Ruissen (SGP) de portefeuille Landbouw de komende 5 jaar toebedeeld. Daarbij werd aan hem een plaatsvervangend lidmaatschap toegekend in de commissies Buitenlandse Zaken en Visserij. "Ik ben blij dat ik op deze belangrijke portefeuilles aan de slag kan. Ik kijk ernaar uit mij in deze vakcommissies (en daarbuiten) samen met collega's in te zetten voor de Nederlandse sectorbelangen", aldus Ruissen.

Onderhandelingen
Annie Schreijer-Pierik, die met net geen 114.000 stemmen in het Europees Parlement werd verkozen, stelt dat het parlementaire werk en de inzet van de afgelopen jaren hebben geloond. "Ik ben blij dat ik opnieuw 5 jaar kan opkomen voor onze agrarische familie- en gezinsbedrijven, zeker met het oog op de onderhandelingen over het Europees Gemeenschappelijk Landbouwbeleid vanaf 2021." Schreijer-Pierik neemt tevens zitting in de commissies Visserij en Internationale handel.

Ook Jan Huitema zal voor de komende 5 jaar terugkeren in de Commissie Landbouw en plattelandsontwikkeling. De liberaal en melkveehouder uit Makkinga, die in mei bijna 116.000 voorkeursstemmen kreeg, liet voor de verkiezingen al weten zich komende periode sterk te maken voor minder vergroeningsregels en meer flexibiliteit. "Daarbij vind ik het belangrijk dat boeren minder afhankelijk worden van de Brusselse inkomenssteun. Ze moeten het inkomen uit de markt kunnen halen." Huitema krijgt ook de portefeuilles Milieu en Visserij toebedeeld.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Jeannet Pennings

Jeannet heeft haar roots in de bloembollensector liggen en zij groeide op een agrarisch bedrijf in de kop van Noord-Holland op. Als generalist bericht ze voor Boerenbusiness over alle sectoren. Daarnaast verkent ze de mogelijkheden van sponsored advertising.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
geert 3 Juli 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10883108/dit-zijn-de-nieuwe-leden-van-de-landbouwcommissie]Dit zijn de nieuwe leden van de landbouwcommissie[/url]
Annie en Jan hebben de laatste jaren nog weinig bereikt,kijk maar naar de fosfaatwet in Nederland ,hier hebben veel melkveehouders problemen mee,dit is de boeren door Brussel opgelegd.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden