Annie Schreijer-Pierik

Brussel EuropeseUnie Europa

Business Zuivel

Is Brusselse bemoeienis op zuivelmarkt wenselijk?

De Europese Unie moet marktmaatregelen aan de Europese zuivelsector overlaten, zegt Europarlementariër Jan Huitema (VVD). Ook FrieslandCampina is van mening dat de zuivelhervormingen die het Europese Parlement voorstelt averechts werken.
4 December 2020
euro

Nieuws EU beleid

Waar zijn de cijfers over effecten 'Farm to Fork'?

Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik van het CDA en enkele Europarlementariërs uit andere landen eisen volledige effectbeoordeling van de 'Farm to Fork' strategie. De Europarlementariërs vrezen dat de uitvoering van deze strategie tot een gevoelige daling van voedselproductie en stijging van de voedselprijzen in de EU kan leiden.
25 November 2020
Vleesvervangers

Nieuws Plantaardig

Schreijer-Pierik: 'Vlees is vlees, zuivel is zuivel'

Bij vleesvervangende producten mag de term 'vlees' in de marketinguitingen blijven, zo besloot het Europees Parlement vandaag (23 oktober) ondanks verzet van de Europese landbouwcommissie. CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik is hier allerminst blij mee.
23 Oktober 2020
financieel euro

Achtergrond Coronacrisis

Wat blijft er over van de betalingsrechten?

Hoe meer budget er naar de tweede pijler van de Europese begroting verdwijnt, hoe groter de kans volgens CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik dat er weinig overblijft van de bestaande betalingsrechten, die deze maand vanwege de coronacrisis vervroegd worden uitgekeerd aan degenen die zich hiervoor hebben aangemeld.
28 Juli 2020
akkerbouw grond perceel akkerbouwbedrijf

Nieuws Politiek

CDA trekt uitspraak terug en past visie aan

Het Wetenschappelijk Instituut van het CDA komt terug op de uitspraak die het vorige week deed. In het rapport 'Zij aan zij' stelde het dat duurzaamheid, dierenwelzijn en inkomen belangrijker zijn dan de positie van Nederland als de tweede grootste voedselexporteur. Deze uitspraak leidde tijdens het partijcongres tot flink wat discussie.
11 November 2019
Brussel EuropeseUnie Europa EU

Nieuws Europees Parlement

Dit zijn de nieuwe leden van de landbouwcommissie

De Nederlandse Europarlementariërs voor de komende 5 jaar zijn dinsdag 2 juli geïnstalleerd. In de Commissie Landbouw en plattelandsontwikkeling zien we een aantal bekende gezichten terug, maar er is ook plaats voor nieuwkomer Bert-Jan Ruissen van de SGP.
3 Juli 2019
Jan Huitema

Nieuws Europese verkiezingen

Jan Huitema populairder dan Annie Schreijer-Pierik

Jan Huitema (VVD) heeft bij de verkiezingen voor het Europees Parlement van alle landbouwwoordvoerders de meeste voorkeurstemmen gekregen. De liberaal en melkveehouder in Makkinga kreeg net meer stemmen dan de christendemocraat Annie Schreijer-Pierik.
29 Mei 2019
Schreijer-Pierik

Interview Annie Schreijer-Pierik

'Den Haag heeft verborgen boeronvriendelijke agenda'

In de aanloop naar de Europese parlementsverkiezingen van donderdag 23 mei legt Boerenbusiness dagelijks 6 agrarische vragen voor aan de personen met een visie op het Europese landbouwbeleid. Vandaag is dat Annie Schreijer-Pierik, de Europarlementariër namens het CDA en lid van de Commissie voor Landbouw en plattelandsontwikkeling.
23 Mei 2019

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden