Shutterstock

Nieuws Brexit

Uitstel van brexit weer stap dichterbij

15 Oktober 2019 - Kimberly Bakker - 1 reactie

De Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk hebben in het weekend opnieuw onderhandeld over de brexit, al heeft dit weer niet voor concrete afspraken gezorgd. Daarom is de kans dat er deze week een brexit-deal gesloten wordt weer kleiner geworden, zo meldt Business Insider.

Michel Barnier, de onderhandelaar namens de Europese Unie, heeft aan het begin van de week aangegeven dat de Britse voorstellen van Johnson rond de grens tussen Ierland en Noord-Ierland niet concreet genoeg zijn. "Daarnaast zijn deze plannen gebaseerd op technologie die niet is getest, en waarvan niet is bewezen dat die werkt", aldus Barnier.

Complex plan
In het plan worden de goederen die van het Verenigd Koninkrijk richting Noord-Ierland gaan in eerste instantie aangeslagen tegen het Europese tarief. Echter, aangezien Noord-Ierland wel onder het Brits importregime blijft, moeten importeurs te veel betaalde importbelasting terugvragen als het Britse tarief lager is dan het Europese. "Dit systeem is te complex en kost naar verwachting jaren om te laten werken", aldus Barnier. Ook is niet duidelijk op welke manier goederen gevolgd gaan worden.

Zelfs wanneer de Britse premier en Europese leiders op de Europese top (eind van deze week) een brexit-deal sluiten, is het onmogelijk om die 31 oktober in werking te laten treden. Dat meldt een bron aan The Guardian. De druk is overigens wel groot. Als er op de Europese top namelijk geen overeenkomst is, dan is Johnson wettelijk verplicht uitstel van de brexit aan te vragen. Als het komt tot uitstel, dan is de kans tevens groot dat de Britten afstevenen op nieuwe verkiezingen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Kimberly Bakker

Kimberly Bakker is allround redacteur bij Boerenbusiness. Daarnaast heeft ze oog voor de social mediakanalen van Boerenbusiness.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
xx 15 Oktober 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10884338/uitstel-van-brexit-weer-stap-dichterbij]Uitstel van brexit weer stap dichterbij[/url]
Dit kan nog wel 30 jaar doorgaan op deze manier van uitstel geven.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden