Shutterstock

Nieuws Vogelgriep

Ook vogelgriep H5N1 landt in China

11 Februari 2020 - Chanti Oussoren

China heeft naast het coronavirus en de Afrikaanse varkenspest nu ook te kampen met een uitbraak van de vogelgriep. De dodelijke vogelgriep H5N1 is gedetecteerd in Hunan. Dit ligt vlakbij Hubei, het epicentrum van het coronavirus.

De vogelgriep is uitgebroken op een bedrijf in het district Shuangqing in de stad Shaoyang. Op het bedrijf zijn 4.500, van de 7.850 aanwezige kippen gestorven door de besmetting. In opdracht van de lokale autoriteit zijn er bijna 18.000 stuks pluimvee geruimd na de uitbraak van het virus. Dit blijkt uit een statement van het Chinese ministerie van landbouw en plattelandszaken, meldt Business Insider.

Besmetting op mensen
Er zijn geen menselijke besmettingen van de H5N1 vogelgriep gemeld. Volgens de World Health Organisation is besmetting op mensen vrij zeldzaam. Bijna in alle gevallen van mensen op mensen is de besmetting veroorzaakt door nabij contact met besmette of dode dieren. De uitbraak brengt wel reden voor onrust omdat deze variant van de vogelgriep een sterftepercentage heeft van ongeveer 60% onder besmette personen.

De uitbraak van deze vogelgriep is gekomen terwijl China druk bezig is met het beheersen van de verspreiding van het coronavirus. Het coronavirus heeft meer dan 1000 mensen het leven gekost, en er zijn ruim 43.000 besmettingen. De Chinese autoriteiten onderzoeken het coronavirus en de bron van besmettingen. Ook nemen zij maatregelen om verdere verspreiding van het virus tegen te gaan.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Chanti Oussoren

Redacteur bij Boerenbusiness die zich verdiept in de markten van zuivel, varkens(vlees) en voer.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden