Nieuws Boerenprotest

Trekkers staan kortstondig voor ingang Binnenhof

18 Februari 2020 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Een groep protesterende boeren is vanavond (dinsdag 18 februari) met een stuk of 30 trekkers naar het Binnenhof getrokken. Zij hebben zich voor de ingang met de trekkers geposteerd. Na enkele uren zijn ze even na 22.00 uur weer vertrokken.

De actie was onaangekondigd. Volgens de regionale zender Regio15 is afgesproken dat de boeren tot 21.30 uur bij het Binnenhof mogen blijven staan, om zich daarna terug te trekken. Dat is uiteindelijk even na 22.00 uur geworden. Dat de politie verrast lijkt door de actie, mag opmerkelijk heten. Enkele maanden eerder dook een groep boeren ook plotseling op voor de ingang van het Binnenhof.

Ook FDF-voorzitter Mark van den Oever was bij de pop-up actie op het Binnenhof aanwezig. De actie is de opmaat voor het derde grote boerenprotest die Farmers Defence Force heeft aangekondigd in Den Haag. Naar schatting tussen de 5.000 en 10.000 boeren trekken dan weer naar de Hofstad om te demonsteren tegen het stikstofbeleid en het feit dat zij zich niet serieus voelen genomen door het kabinet en de Tweede Kamer. 

Jeroen van Maanen, vertegenwoordiger van FDF, gaf vanmorgen op Boerenbusiness.TV aan dat de organisatie wil dat het kabinet de plannen van het Landbouw Collectief overneemt. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
J 18 Februari 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10885922/trekkers-staan-nu-al-voor-ingang-binnenhof]Trekkers staan nu al voor ingang Binnenhof[/url]
Goede actie
Akkerbouwer2.0 18 Februari 2020
Het fdf blijft oproepen dat wij het samen moeten doen. Ook vele berichten dat er ook meer akkerbouwers mee moeten gaan. Denk dat er genoeg akkerbouwers meegaan trouwens.

Vind het dan wel jammer dat Jeroen van Maanen in z’n betoog op boerenbusiness tv geen woord rept over de akkerbouw problematiek. Er zijn zoveel meer problemen dan alleen stikstof melkveehouderij!!!
schoenmakers 1 19 Februari 2020
Ik voel me als akkerbouwer toch wel gehoord binnen de FDF, de stikstof gaat ons allen aan. Ik heb sympathie gekregen voor de FDF op het moment dat ze ook aan de nertsen dachten, de overheid probeert altijd een zo`n klein groep te pakken dat ze denken dat ze er meer wegkomen, met FDF is er steun voor iedereen
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond mest

Derogatie beëindigd door druk Timmermans

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden