Giorgia Basso / Shutterstock.com

Nieuws Coronacrisis

10% hogere omzet supermarkten door corona

11 Mei 2020 - Redactie Boerenbusiness - 2 reacties

Langzamerhand normaliseert de situatie weer in de retail, zeker als per 1 juni de horeca ook weer van start gaat. In eerste instantie steeg de omzet in de supermarkten met tientallen van procenten, maar dit is de laatste weken teruggezakt naar gemiddeld 5 tot 10% extra omzet in vergelijking met vorig jaar.

Supermarktdeskundige Erik Hemmes constateert dat de consument de neiging heeft thuis allerlei nieuwe dingen uit te proberen op culinair gebied. “Er wordt van alles en nog wat gebakken en gebraden.” Consumenten kopen toch vooral veel extra schoonmaakproducten, zoals zeep en reinigingsmiddelen, en langdurig houdbare levensmiddelen.

Geen gouden tijden
De voedselvoorziening komt niet in gevaar en is niet in gevaar geweest als gevolg van de coronacrisis, benadrukt het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL). Nederland is een grote voedselproducent. Het zijn gouden tijden voor de supermarkten, denk je dan. Volgens Marc Jansen, directeur van het CBL, maakt de retail echter geen grote winsten. Ondanks de fors hogere onzetten door de coronacrisis.

"Vergeet niet dat er ook veel meer kosten worden gemaakt. In de eerste weken toen er gehamsterd werd, waren de kosten vanwege de logistieke problemen ook veel hoger. En nu de omzet niet zo heel veel hoger is dan normaal, worden er nog steeds extra kosten gemaakt vanwege de coronavoorschriften. Ik schat de totale meerkosten tot nu toe op 50 miljoen euro. Dat bedrag wordt niet goed gemaakt door de hogere omzet.”

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
2 reacties
truus 11 Mei 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10887198/10-hogere-omzet-supermarkten-door-corona]10% hogere omzet supermarkten door corona[/url]
de chips is ok overal uitverkocht! is hier iets over bekend in aardappel land? veel vraag?
paul 12 Mei 2020
Er wordt idd al Markies verladen voor de chips!!!
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden