Eigen foto

Nieuws Belangenbehartiging

Vogelaar en Haanstra gaan voor voorzitterschap LTO

21 Juli 2020 - Eric de Lijster - 6 reacties

Jaap Haanstra en Jan-Cees Vogelaar willen gedeeld voorzitter worden van LTO Nederland. De ervaren bestuurders maken deze ambitie woensdag 22 juli bekend op een persbijeenkomst in Nijkerk. Haanstra en Vogelaar hebben een 10-puntenplan voor de agrarische belangenbehartiging opgesteld, waarin LTO een centrale rol kan vervullen.

LTO Nederland zoekt een opvolger van Marc Calon, die medio mei van dit jaar wegens gebrek aan draagvlak bij de achterban plotseling aftrad. Volgens Vogelaar en Haanstra zijn zij zeer geschikt voor de 'hoogste post bij de grootste boerenorganisatie, zoals zijzelf omschrijven. Bij alle voorname kenmerken uit het functieprofiel van de toekomstig voorzitter die LTO vorige week heeft gepubliceerd, plaatsen de beide bestuurders - samen goed voor naar eigen zeggen 70 jaar aan ervaring - een groen vinkje.

Schouders eronder
Haanstra en Vogelaar, beide afkomstig uit Flevoland, hebben ruime bestuurlijke ervaring, ook binnen LTO. Vogelaar was er enkele jaren voorzitter van de vakgroep LTO Melkveehouderij, terwijl Haanstra (nu voorzitter van Stichting Agri Facts) jarenlang de voorman was van LTO Akkerbouw. "We willen samen de schouders eronder zetten voor de belangen van de boer en tuinder", zo laten zij weten.

Het 10-puntenplan van het duo wordt woensdagmiddag 22 juli, toevallig ook de dag van het grote boerenprotest bij het RIVM in Bilthoven, gepresenteerd. De uiteindelijke kandidaat-voorzitter wordt in november voorgedragen door het bestuur van LTO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eric de Lijster

Eric is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Als telg uit een akkerbouwfamilie stroomt het boerenbloed bij Eric door de aderen. Hij beschouwt zich als een generalist, maar wel met een voorliefde voor economie, trends, markten en marketing.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
Abonnee
Werner 21 Juli 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10888439/vogelaar-en-haanstra-gaan-voor-voorzitterschap-lto]Vogelaar en Haanstra gaan voor voorzitterschap LTO[/url]
He he eindelijk goed nieuws!!! Zo top zij n dit duo we moeten echt de rijen sluiten in de landbouw. Nu weet je zeker dat je de wedstrijd verliest nu FDF al als militant wordt betiteld. Iedereen achter dit duo en de uitgangspositie vd landbouw zal zienderogen verbeteren.
Abonnee
de fries 21 Juli 2020
Dit is de laatste strohalm voor LTO.
jk 21 Juli 2020
goed nieuws!
Abonnee
betweter 21 Juli 2020
doen!

waarom moet dat tot november duren?
Abonnee
Narcos 22 Juli 2020
schreef:
Omdat lto net zo functioneert als de overheid zelf en alles moeizaam verloopt.
Waarschijnlijk komt er vanuit de ambtelijke gelederen nu ineens een andere kandidaat tevoorschijn die wel aan de leiband van lnv zal willen lopen.
Abonnee
Vincent 22 Juli 2020
Zeer goede kandidaten!!!!
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox