Jan Cees Vogelaar

Jan Cees Vogelaar stikstofdialogen

Podcast Stikstofdialogen

Vogelaar: 'Uit de hoek waar stikstofklappen vallen'

Jan Cees Vogelaar stond mede aan de wieg van Stichting Agrifacts (Staf) en van de Stichting Stikstofclaim. In de podcast mini-serie Stikstofdialogen van Boerenbusiness blikt Vogelaar terug op het afgelopen bewogen jaar en oordeelt over de huidige stand van zaken in het stikstofbeleid van het kabinet over de landbouw.
24 December 2021
koeien weidegang

Nieuws Stikstofcrisis

'Rolberoerte geschrokken van stikstofdeal LTO'

De eisen die zijn gesteld in het stikstofplan die LTO gesloten heeft met natuurorganisaties en ondernemersverenigingen zijn te hoog en juridisch onhoudbaar. 'Ik ben me een rolberoerte geschrokken van die stikstofdeal.'
25 Mei 2021
tweedekamer verkiezingen

Nieuws Verkiezingen

Jan Cees Vogelaar hoopt op voorkeurstemmen

Jan Cees Vogelaar, de landbouwman van JA21, hoopt met voorkeurstemmen alsnog in de Tweede Kamer te komen. Jan Klink, de beoogd landbouwwoordvoerder van de VVD, viert de eclatante overwinning, maar zit nog wel in spanning. En SGP-Kamerlid Roelof Bisschop hoop dat er in de coalitie-besprekingen voldoende speelruimte is voor de Nederlandse landbouw.
18 Maart 2021
Jan Cees Vogelaar

Interview Jan Cees Vogelaar

'We weten niet of het stikstofprobleem bestaat'

Een debutant op op het Binnenhof, maar zeker geen onbekende. Met ruime bestuurlijke ervaring binnen de agrarische sector, zijn er maar weinig agrarisch ondernemers die Jan Cees Vogelaar (59) niet kennen. Eerst stond hij op de lijst van FvD, maar naar de strubbelingen daar, nu op nummer 7 van de lijst van JA21.
3 Maart 2021
Brussel Europese Commissie

Politiek JA21

JA21 wil geen ongezonde hang naar het extreme

Het conservatief liberale verkiezingsprogramma van de nieuw opgerichte partij JA21 wijkt wat betreft het landbouwdossier op onderdelen enigszins af van het geluid dat het Forum van Thierry Baudet laat horen. Het is een programma zonder ongezonde hang naar het extreme, schrijft de voorzitter van de programmacommissie Nicky Pouw-Verweij in het voorwoord.
19 Januari 2021
stikstof Boerenbusiness Jan Cees Vogelaar nieuwspoort

Politiek Verkiezingen

Jan Cees Vogelaar wordt landbouwgezicht van JA21

Jan Cees Vogelaar komt op de lijst van JA21 voor de Tweede Kamerverkiezingen die in maart volgend jaar worden gehouden. Vogelaar moet binnen de nieuw opgerichte partij het agrarisch boegbeeld worden.
28 December 2020
Jan Cees Vogelaar

Politiek Forum voor Democratie

'Jammer dat Thierry Baudet is afgetreden'

Met de verkiezingen voor de boeg was de onrust binnen Forum voor Democratie niet eerder zo groot als nu. Door ophef over antisemitische en homofobe uitlatingen binnen de jongerenafdeling van de partij, besloot Thierry Baudet zich maandagavond (23 november) terug te trekken als lijsttrekker. Vandaag (dinsdag) werd bekend dat Baudet ook stopt als partijvoorzitter en dat Kamerlid Theo Hiddema is opgestapt.
24 November 2020
Jan Cees Vogelaar

Politiek Forum voor Democratie

Forum en Vogelaar voor elkaar gemaakt

2 jaar geleden reisde Thierry Baudet met de vaste Kamercommissie van LNV mee naar de Grüne Woche in Berlijn. Zijn medewerker bekende eerlijk dat het de partij ontbeerde aan kennis van de agrarische sector. Met Jan Cees Vogelaar als agrarisch brein op een verkiesbare negende plek, zijn Vogelaar en Forum 2 handen op één buik.
5 November 2020

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden