Elisabeth Aardema / Shutterstock.com

Nieuws Onderzoek Ipsos

Stikstofbeleid boeit gewone Nederlander totaal niet

15 September 2020 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het kabinet moet veel minder aandacht gaan geven aan het stikstofbeleid. Dit blijkt uit onderzoek van Ipsos onder de Nederlandse bevolking, in opdracht van de NOS. Bijna eenderde van de Nederlanders vindt dat het kabinet minder aandacht moet geven aan stikstof. Slechts 3% geeft aan het stikstofbeleid belangrijk te vinden.

Ipsos voert traditioneel een onderzoek uit naar de mening van Nederlanders aan de vooravond van Prinsjesdag. Daarbij is de vraag gesteld wat de belangrijkste onderwerpen zijn waar het kabinet volgens Nederlanders mee aan de slag moet. Stikstofbeleid eindigt in dit prioriteitenlijstje als zestiende met slechts 3%.

Te veel van het goede
De gezondheidszorg (47%), de bestrijding van het coronavirus (25%), de werkgelegenheid (25%) en klimaat en duurzaamheid (24%) worden onder meer veel belangrijker geacht door de Nederlander. Daarentegen staat het stikstofbeleid bijna bovenaan de lijst van thema's waarvan de Nederlander vindt dat het kabinet er minder aandacht aan moet besteden. Na ontwikkelingssamenwerking (33%) vindt 32% de huidige aandacht voor stikstofbeleid te veel van het goede. Ook de aandacht voor Kunst en Cultuur, Immigratie en Asiel en Defensie mag volgens de ondervraagden wel wat minder. 

Nederlanders zijn pessimistisch over Nederland. Dit jaar vindt 59% van de bevolking dat het de slechte kant op gaat met Nederland. Hierin spelen de gevolgen van de coronacrisis uiteraard een grote rol. Daarmee stijgt de somberheid in ons land: in 2017 vond nog 41% dat het de slechte kant op ging met Nederland.

Rutte de ideale premier
De coronacrisis heeft een positief effect op de steun voor het kabinet. Nederlanders geven volgens Ipsos het functioneren van het kabinet een 6.2, een stuk hoger dan voorgaande jaren. Bijna tweederde van de ondervraagden heeft vertrouwen in premier Mark Rutte. Bijna 6 op de 10 Nederlanders zien hem als de ideale premier, waaronder ook veel aanhangers van PvdA en GroenLinks. 

Het minst gunstig over Rutte oordelen de aanhangers van de PVV, Forum voor Democratie en in mindere mate de SP, meldt de NOS. Een derde van de Nederlanders denkt dat Hugo de Jonge een goede premier zou zijn. Hij staat daarmee na Rutte op de tweede plaats, gevold door Sigrid Kaag (23%), Lodewijk Asscher (22%), Klaas Dijkhoff (20%) en Jesse Klaver (16%).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 15 September 2020
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=https://www.boerenbusiness.nl/agribusiness/artikel/10889182/stikstofbeleid-boeit-gewone-nederlander-totaal-niet]Stikstofbeleid boeit gewone Nederlander totaal niet[/url]
Dat gezondheidszorg nog! steeds op 1 staat.

Het ministerie waar al 40% van de belastingcenten geint door de staat verdwijnt.
Daar waar de menselijke leeftijd gemiddeld slechts mondjesmaat toegenomen is sinds eeuwen, en we nu zo'n geweldig onderzoeksapparaat aangaande gezondheidszorg, maar ook vwb landbouw en voedsel hebben.
Mensen hebben nog steeds niet door dat al dit geld weggegooid is, en er belanghebbenden zijn die nog veel meer wensen.

Hoe komt het toch dat mensen, met al die investeringen in volksgezondheid, niet ouder, en zeker niet gezond oud kunnen worden?
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Achtergrond Stikstofstemming

Omtzigts ministersplannen lonken na landbouwdebat

Achtergrond Stikstofstemming

Lang schaduwregeren geeft irritatie en chagrijn

Achtergrond Stikstofstemming

De missiegerichtheid van gehavend Rutte IV

Interview Marijn Dekkers

Hoge grondprijs grootste uitdaging extensivering

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden