Shutterstock

Nieuws Coronavirus

Aardappelspecialist VK dicht na corona uitbraak

17 September 2020 - Niels van der Boom

Aardappelspecialiteitenproducent Aunt Bessie's uit de Oost-Engelse kustplaats Hull heeft op 16 september de deuren gesloten na een serie van corona-uitbraken binnen het bedrijf. Ook de naastgelegen fabriek van Chaucer Foods heeft uit voorzorgsmaatregelen de deuren gesloten.

Aunt Bessie's is een tak van de Amerikaans-Britse Nomand Foods groep. Dit bedrijf werd onder andere bekend doordat het in 2015 diepvriesgigant Iglo overnam. De fabrieken van het bedrijf richten zich op bevroren groenteproducten waaronder ook aardappelspecialiteiten. Die worden naar 13 Europese landen geëxporteerd.

Aantal medewerkers besmet
Bij Aunt Bessie's in Hull worden typisch Britse producten geproduceerd – zoals de yorkshire pudding – maar ook aardappelproducten zoals bevroren frites, ovenaardappelen en puree. Een groot deel van deze aardappelproducten wordt geleverd door Agristo vanuit Nederland en België.

Het management bevestigde 16 september een serie uitbraken van het coronavirus, waardoor de deuren voor alle 350 medewerkers zijn gesloten. Verscherpte maatregelen, die sinds maart in werking zijn, hebben niet kunnen voorkomen dat een klein aantal medewerkers besmet is geraakt. Volgens het management is meer gedaan dan wettelijk is vereist om besmettingen te voorkomen binnen het bedrijf.

De naburige fabriek van Chaucer Foods, waar gevriesdroogde groentes en fruit worden geproduceerd, heeft eveneens de deuren gesloten. Het bedrijf laat weten dit uit voorzorg te doen ondanks dat er geen geregistreerde besmettingen zijn. Alle personeelsleden worden getest.

Niet de eerste uitbraak
Het is niet de eerste uitbraak het coronavirus in het Verenigd Koninkrijk. Eerder al werd een kippenslachterij in Wales en een Schots abattoir gesloten. Ook de bakkersspecialiteitenproducent Bakkavör sloot de deuren na een uitbraak.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Niels van der Boom

Niels van der Boom is senior redacteur akkerbouw bij Boerenbusiness. Hij bericht vooral over de aardappelmarkt. Wekelijks presenteert hij de Marktupdate Aardappelen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden